03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.02.2024 19:28 | Son Güncelleme: 07.02.2024 20:15

Selahattin Demirtaş: Başak Demirtaş'ın adaylık açıklaması partiye güç vermek içindi

DEM Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, cezaevinde ziyaret ettiği Selahattin Demirtaş'ın, eşi Başak Demirtaş'ın İBB adaylığından çekilme kararı için "Adaylık açıklaması partimize güç vermek içindi, geri çekilme açıklaması da partimizin bilgisi dahilinde" dediğini aktardı
Selahattin Demirtaş: Başak Demirtaş'ın adaylık açıklaması partiye güç vermek içindi

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin DemirtaşDEM Parti'den İBB adaylığı için başvuruda bulunmayacağını duyuran eşi Başak Demirtaş'ın kararını değerlendirdi.

DEM Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Tiryaki, "Başak Demirtaş parti eğer uygun görürse böyle bir teklif getirirse, halklarımızın geleceği ve barış için adaylığa hazır olduğunu ifade etmişti. Sevgili Başak Demirtaş bugün yaptığı açıklama ile aday adaylığından çekildiğini ifade etti. Bütün bunların partimizin bilgisi dahilinde ve birlikte görüşmeler sonucu alınmış kararlar olduğunu bilmenizi isteriz" dedi. 

"Süreç birlikte yürütüldü"

Yaşanan süreçle ilgili Selahattin Demirtaş'ın 'çok açık bir mesajı' olduğunu belirten Tiryaki şöyle devam etti: "Demirtaş’ın söylediği şey şu. Başak hanımın adaylık açıklaması partimize güç vermek içindi, geri çekilme açıklaması da partimizin bilgisi dahilinde. ‘Bütün bu süreçler birlikte yürütülmüştür halkımız bilsin, halkımız bize güvensin ne yaptığımızı biliyoruz’ diyor sevgili Selahattin Demirtaş."