14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.02.2024 16:58 | Son Güncelleme: 10.02.2024 17:40

Tunç Soyer’den Özgür Özel görüşmesinin ardından ilk açıklama:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde, Genel Başkan Özgür Özel ile görüşmesinin ardından sosyal medyada açıklama yayınladı. Soyer "İzmir'in ve Türkiye'nin aydınlık geleceği için aşkla çalışmaya devam edeceğim" dedi
Tunç Soyer’den Özgür Özel görüşmesinin ardından ilk açıklama:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde Genel Başkan Özgür Özel ile görüşmesinin ardından, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Soyer, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in davetiyle Ankara’da görüştük. İzmir ve İzmir'deki yerel seçim ile ilgili endişelerimi, görüş ve önerilerimi ilettim. Kendisinin gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışmamız ile ilgili teklifleri için teşekkür ettiğimi, ancak şu an böyle bir talebim olmadığını dile getirdim. İzmir'in ve Türkiye'nin aydınlık geleceği için doğru olanı söylemeye, bu memleket için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğim.”

Kemal Kılıçdaroğlu nedeniyle aday gösterilmedi iddiası

İzmir adayı tartışmasıyla ilgili CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in aday gösterilmeyeceğini söylemişti.

Ancak Özgür Özel Kılıçdaroğlu yanlılarının tasfiyesiyle ilgili iddiaya yanıt olarak "Kemal Bey’i en çok destekleyen iki arkadaşımızı Bursa ve Balıkesir’de aday gösterdik. Nereye koyacağız o zaman bu isimleri? İstanbul’da Kemal Bey’i destekleyen Bora Balcıoğlu, ankette önde çıktığı için aday gösterildi. Gülizar Emecan, Bahçelievler’in adayı, kongrede karşımızdaydı. Battal Bey’in aday gösterilmediği gün aday gösterilen 10 kişiden dördü kurultayda karşımızdaki isimdi. Bir tasfiye söz konusu değil. Bu iddiaları, yayınlanan aday listeleri yalanlıyor" dedi.