27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.02.2024 11:25 | Son Güncelleme: 12.02.2024 11:39

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan oldu

Genel seçimlerden sonra İYİ Parti’den istifa eden eski futbolcu Gökhan Zan, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu
Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan oldu

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Gökhan Zan'ı açıkladı. Genel seçimlerden sonra İYİ Parti’den istifa eden eski futbolcu Zan, yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

  • Ben de bir Hataylı olarak Türkiye’nin en büyük camialarında hem Beşiktaş, hem Galatasaray’da hem de Milli Takım’da hizmet etme onuruna eriştim. Biz 6 Şubat’ta saatler 04:17’yi gösterdiğinde kimiz öldük, kimimiz yetim kaldık. O ilk üç gün yanımızda kimse yoktu. Halk vardı, millet vardı. Bizler için çok kıymetliydi.
  • Ne o sabah ne de sonraki günler boyunca maalesef yanımızda devlet kurumlarını ve belediyeleri göremedik. İlk üç gün yalnız bırakıldık, terk edildik. AFAD da gelmedi, yardım da gelmedi. Umutsuzluğa kapıldık, öfkemizi haykırdık. Bizim umudumuz ülkemizin her tarafından bize uzatılan eller oldu. Bizi ayakta tutacak şeyin halkın dayanışması olduğunu anlamıştık.
  • İmar afları nedeniyle bu acıları yaşadık. Bugün aramızda olmayan on binlerce insanımızla Hatay’da yaşamımızı sürdürüyor olabilirdik. Şimdiye kadar iktidarı konuştuk. İktidardan farkı lmayanları desteklemek zorunda bırakılışımızı da konuşacağız.
  • Hayat Büyükşehir Belediye Başkanı sorumludur. Bu tabloyu görüp sessiz kalmamız mümkün değildir. Atatürk’ün Hayat benim şahsi meselemdir sözünü bir kenara atamazdım. Hatay 85 milyonun şahsi meselesidir. Bir vatandaş ile kötü ile kötünün iyisi arasında tercihe zorlanmaktan bıktım. Dostlarımızla, toplumsa muhalefetin öncüleriyle, fikir insanlarıyla, hukukçularıyla, genciyle, yaşlısıyla bir yolculuğa çıkıyoruz.

"Halkımızı alternatifsiz bırakmayacağız"

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Lütfü Savaş'ın CHP tarafından yeniden aday gösterilmesinin ardından "Hatay başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında onlarca il ve yüzlerce ilçede halkımızı alternatifsiz bırakmayacağız" açıklamasını yapmıştı.