01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.04.2024 09:40 | Son Güncelleme: 18.04.2024 09:43

Hafta sonu için İstanbul rehberi (19- 21 Nisan)

Hafta sonunda evde durmak istemeyen tiyatroseverler için Balina, pop müzikseverler için Hadise ve lezzet tutkunları için Yetişkin Çikolata Atölyesi şehirde sizi bekliyor. Daha fazlasını isteyenler için ise çeşitli konser, podcast, mekan ve ekran önerileri...
Hafta sonu için İstanbul rehberi (19- 21 Nisan)

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Tiyatroseverler için haftanın oyunları:

  • Samuel D. Hunter'ın kaleme aldığı, İbrahim Çiçek'in yönettiği, Enis Arıkan, Şebnem Bozoklu, Yağız Can Konyalı, Helin Kandemir ve Emine Evirgen'in oynadığı Balina, 20- 21 Nisan'da Zorlu PSM'de seyirciyle buluşuyor. 

Eğlence severler için haftanın stand up gösterileri:

  • Rabarba’nın vazgeçilmez konuklarından, Türkiye’nin en çok dinlenen ve izlenen mizah programı Meksika Açmazı’nın sevilen ismi Anlatanadam, birbirinden komik hikayeleri ve tespitleriyle 19 Nisan'da Torium Sahne'ye geliyor.
  • TEDx konuşmacılarından, BKM Mutfak’ta stand up gösterileri yapan, ödüllü oyunların yazarı, Gırgır dergisi yazarı Barbaros Uzunöner ve senarist, oyuncu, Gırgır dergisi yazarı Volkan Kantoğlu dönüşümlü olarak sahneye çıktığı mizah dozu yüksek show; Gırgır Stand Up, 20 Nisan'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde eğlence severleri bekliyor.

Pop müzikseverler için konserler:

  • Ceylan Ertem, özel programı Sezen Aksu Tribute ile 19 Nisan akşamı JJ Arena sahnesinde dinleyenleriyle buluşuyor.
  • Kendine has yorumu ve şarkılarıyla Cem Adrian, 19 Nisan'da Dorock XL Venue Taksim'de sevenleriyle buluşuyor.
  • Türk pop müziğinin en güçlü kadın isimlerinden Hadise, 20 Nisan'da İstanbul Kongre Merkezi'nde müzikseverler ile buluşuyor.

Alternatif müziksevenler için konserler:

  • 14 Şubat'ta yayınladıkları Rüya parçasının konser versiyonu hem Türkiye'de hem de yurtdışında popülerlik kazanan iki sanatçı; Merve Deniz & Can Oflaz 20 Nisan'da Maximum Uniq Box sahnesinde bir araya geliyor.

Rock müzikseverler için konserler:

  • Türkiye'de ska ve punk türünde müzik yapan ilk gruplarından Athena, 19 Nisan'da, IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde en sevilen şarkılarını söylemeye hazırlanıyor.
  • Son dönemin en çok dikkat çeken isimlerinden Sena Şener, 21 Nisan'da Blind sahnesine sevenleriyle buluşuyor.

Klasik müzikseverler için konserler:

  • Başarılı kariyerlerini sürdüren ve Moskova Çaykovski Konservaturı’ndaki öğrenimlerinden günümüze bir arada çalışmalar yapan beş Türk piyanist; Gökhan Aybulus, Cem Babacan, Kandemir Basmacıoğlu, Başar Can Kıvrak ve Özgür Ünaldı 20 Nisan'da CRR Konser Salonu'nda konser vermeye hazırlanıyor.

Caz müzikseverler için konserler:

  • Caz dünyasının önde gelen isimlerinden Kerem Görsev, kontrbasta Volkan Hürsever, davulda Ferit Odman’dan oluşan trio ekibiyle 19 Nisan'da Zorlu PSM touché'ye geliyor.

Sinemaseverler için haftanın vizyona girecek filmleri:

  • Ünlü mizah dergisi Gırgır'ın usta karikatüristlerinden Tekin Aral'ın yarattığı Arap Kadri ve Tarzan karakterlerinin hikâyesini anlatan Arap Kadri filmi 19 Nisan'da vizyona giriyor. Filmde Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memili, Zeynep Çamcı başrolleri paylaşıyor.
  • Kaçırılıp izole bir malikaneye kapatılan genç bir kızın hikayesini konu eden Tutsak Abigail filmi19 Nisan'da vizyona giriyor. Matt Bettinelli ve Olpin, Tyler Gillett'in yönettiği filmde Kathryn Newton, Dan Stevens, Melissa Barrera oynuyor.

Lezzet tutkunları için haftanın atölyeleri:

  • Kahve Dünyası’nın lezzet ustalığı konusunda kendini kanıtlamış çikolatalarının nasıl yapıldığını merak eden ve öğrenmek isteyenlerin bir araya geldiği Yetişkin Çikolata Atölyesi, 20 Nisan'da Kozzy Kahve Dünyası'nda gerçekleştiriliyor.

Lezzet tutkunları için mekan önerileri:

  • Şehrin en iddialı ve göz doyuran kahvaltılarından birine sahip olan Brekkie, kruvasan ile yarattığı harika lezzetleriyle baharın gözdesi olmaya devam ediyor. Mekanın mozzarella, kuru et, çırpılmış yumurta gibi farklı lezzetler barındıran tuzlu kruvasanların yanı sıra Lotus Croissant Brekkie'si çok seviliyor.
  • Rumelihisarı sahilinde tatlı bir köşeye konumlanmış Köprüaltı Lokantası ferah ortamıyla tercih edilen mekanlar arasında yerini alıyor. Basit, iyi yemek mottosuyla yola çıkan mekanın menüsü karabuğday köftesi, lavantalı haydari, çökertme kebabı ve otlu mezeler dikkat çekiyor.

Memet Özer'den mekan önerileri

Perran Ocakbaşı Caddebostan

Şef Mehmet Keskin'in yeni mekanı. Zaten çok beğendiğim şef burada da Doğu ve Güneydoğu mutfağının lezzetlerini hazırlıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Rezervasyon yapmayı unutmayın, keza çok gözde.

Lokanta Limu Yeniköy

Yeniköy'de yeni açılan çok sevimli bir meyhane. Şef Sara Tabrizi burada da nefis mezeler hazırlıyor. Çok şık ve lezzetli mutlaka tavsiye ederim. Üstelik Yeniköy ruhunu hissetmek için de ideal.

Flan Bağdat Caddesi

Muhteşem bir kahvaltı mekanı. Özellikle Cruvasan ve onla yapılan tabaklar, belki de şehrin en iyisi. Mutlaka rezervasyon yaptırın. Nefis bir kahvaltıya hazır olun.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Esmiyor

Nereden dinlerim? Spotify, Apple

 

İklim değişikliği konusunu hepimiz önemsiyoruz ama kafamızda bazı sorularımız var. Gezginlik, finans, sanat, türler, bilim, döngüsellik gibi kavramlar ve iklim değişikliği bağlantıları hakkındaki kritik sorularımız her hafta bir konuk tarafından yanıtlanıyor. Her yaştan herkesin kulak vermesi gereken tam bir farkındalık yayını.

Bizim Çocuklar Radyo Tiyatrosu

Nereden dinlerim? Spotify, Apple

 

Radyo Tiyatrosu bu defa çocukların elinde. Keloğlan’dan Pinokyo’ya klasik masalları Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi Bizim Çocuklar Tiyatro Ekibi canlandırıyor.

Binbir Gece Masalları

Nereden dinlerim? Spotify, Apple

 

Klasik halk masallarının hayat bulduğu bir yayın var karşımızda. Şehrazat'ın sesiyle hayat bulan her bir bölümde, şaşırtıcı büyüler, efsanevi canavarlar ve destansı maceralarla dolu özlediğimiz hikayeler anlatılıyor.

The Penguin Podcast (İngilizce)

Nereden dinlerim? Spotify, Apple

 

Dünyanın en büyük yayınevlerinden The Penguin’in yazarlarıyla birlikte hazırladığı podcast, bir tür kamera arkası içeriği gibi. Yayında grubun bünyesindeki yazarlar ve kültür sanat alanında önemli isimlerin eserlerini oluşturma yolculukları ve değerlendirmeleri konuşuluyor. Konuklar ilham kaynaklarıyla ve yazma süreçleriyle ilgili ipuçları da veriyor.

Ekran önerileri

İkinci Raunt (2024) -BluTV

Bir boksörün yeniden doğuşu

Berkay Varol, ailesinden gelen bir gelenek olan, yıllardır yeteneğiyle, başarısıyla sürdürdüğü boks kariyerini; ailenin son temsilcisi olarak yaşadığı psikolojik baskı, kaybetme korkusu, fiziksel zorluklar nedeniyle bırakma kararı alır. Boks serüveninden, ringlerden ayrılır ve spor eğitmeni olarak yeni bir kariyer inşa eder. Ama bu kararı uzun süremez çünkü karşısına hiç beklemediği yeni bir fırsat çıkar. Hayatı boyunca vazgeçemeyeceği spora yeniden dönmeye, kaybetmeyi unutup kazanmaya odaklıdır artık. Berkay Varol’un tüm boks kariyerini, yaşadığı değişimleri ele alan bu belgesel, bir sporcuya dair derin bir anlatım sunmayı amaçlıyor. Ayrıca Kerem Bürsin, Barış Arduç, Burak Aksoy, Aras Bulut İynemli, Bengi Apak, Altuğ Gültan, Engin Öztürk gibi ünlü isimlerle yapılan görüşmeleri de içeriyor. 19 Nisan’da BluTV’de!

Accused (2023) -Tod

Her bölüm farklı bir suç hikayesi

2010-2012 senelerinde yayınlanmış olan, Birleşik Krallık yapımı Emmy ödüllü suç dizisi Accused, ABD yapımı yeni bir uyarlama ile, her bölümünde bambaşka suç hikayelerini, farklı sanıkların hukuk karşısında yaşadıklarını anlatmaya geliyor. Çocuğunu korumak isteyen çaresiz bir baba, protestocu grup, yeni ebeveyn olmuş genç çift, saldırıya uğrayan kızının intikamını almak isteyen öfkeli bir baba ve dahası…

Her birinin hayatında suç unsurları da bulunan karakterlerin, farklı yaşanmışlıklarına rağmen soruları ortak: Kurtuluş mümkün mü? Heyecanlı olayların merkezindeki Emmy ödüllü Michael Chiklis (The Shield), Abigail Breslin (Little Miss Sunshine), Margo Martindale (BoJack Horseman) gibi etkileyici oyuncularla birlikte dizi TOD’da!

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) -SinemaTV

Örümcek Adam’ın çoklu evreninde yepyeni maceralar

Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılan ve artık özel güçlere sahip olan genç Miles Morales’in; Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir ve daha birçok örümcek süper kahramandan yardım alarak, kötülerle yaptığı savaşları anlatan Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) filminden sonra, ünlü örümcek adam serilerine bir yenisini katan animasyon serisi, maceralarına kaldığı yerden devam ediyor!

Üstelik Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Brian Tyree Henry, Lauren Vélez, Jake Johnson, Jason Schwartzman, Issa Rae, Greta Lee, Daniel Kaluuya, Mahershala Ali, Oscar Isaac ve daha birçok isim, seslendirme kadrosunda yer alıyor. Miles Morales’in bu yeni macerası ise Gwen Stacy ve diğer örümcek süper kahramanların, çoklu evrendeki zorlu bir kötüye karşı gelmelerini konu alıyor. Miles, tüm sevdiklerini korumak için elinden geleni yapar. TV’de ilk defa SinemaTV’de!