28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 30.03.2023 13:27 | Son Güncelleme: 30.03.2023 13:57

Amsterdam'dan İngiliz erkek turistlere çağrı: Çılgın gece beklentisiyle gelmeyin

Popüler turizm destinasyonları arasında yer alan Amsterdam, pandemi sonrası başlattığı imaj düzeltme çalışmalarına devam ediyor. Belediye Konseyi çılgın bir gece beklentisi olan İngiliz erkeklerine şehre gelmeyin çağrısında bulundu
Amsterdam'dan İngiliz erkek turistlere çağrı: Çılgın gece beklentisiyle gelmeyin

Hollanda'da seks işçilerinin kendilerini sergiledikleri vitrinlerle ünlü Red Light District ve uyuşturucu özgürlüğü nedeniyle oluşan turist akınından rahatsız olan Amsterdam kabuk değiştirmeye çalışıyor. Daha önce çevrimiçi bir kampanyayla başkenti gezmek isteyenlere kapılarının açık olduğunu ama odağında sırf alkol, cinsellik ve uyuşturucu olan gürültücü turistleri istemeriklerini ilan eden ​Belediye Konseyi şimdi de İngiliz erkek turistlere karşı özel bir kampanya başlattı.

İstenmeyen kategori 18-35 yaş İngiliz erkek turistler

Konsey internet üzerinden yaptığı aramalarda kentte 'çılgın bir gece' geçirmenin yollarını arayan genç İngiliz turistlere yönelik 'Uzak durun' isimli bir kampanya başlattı. Uluslararası medyaya yansıyan haberlere göre kampanyanın hedefi, internette 'Amsterdam'da erkeklere özel parti', 'Amsterdam'da bar bar gezip dağıtma' gibi terimlerle arama yapan 18-35 yaş arası İngiliz erkek turistler.

Şehirdeki ziyaretleri sırasında bu gibi eylemlerde bulunmanın yollarını arayan İngiliz erkek turistlere yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: Bu kampanya Büyük Britanya'da başlatılmış ve 18-35 yaş arasındaki erkekleri hedeflemektedir. İnternet üzerinden caydırmayı amaçlayan kampanya, 'çılgın vakit geçirmek' için Amsterdam'ı ziyaret etmek isteyen rahatsız edici turistlere ve ardından ortaya çıkan sonuçlara işaret etmektedir.

Kampanya şimdilik İngiliz erkek turistlere yönelik olsa da daha sonra 'rahatsızlık yaratma potansiyeline' sahip tüm Avrupalı turistleri dahil edilmesi bekleniyor.

Kampanya kapsamında Hollandalı yetkililer, söz konusu tanıma uyan İngiliz erkek turistleri Amsterdam'ı ziyaret etmekten caydırıcı reklamlar yayınlayacak. Reklamlarda ise kurallara uyulmaması durumunda turistlerin 'aşırı uyuşturucu ve alkol kullanımı' gibi davranışlarının para cezası, tutuklanma veya hastaneye kaldırılma gibi sonuçlara varabileceği hatırlatılacak.

Kaynaklar: BBC, Sputnik