05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.06.2023 08:50 | Son Güncelleme: 15.06.2023 08:58

Doğduğu şehre övgü niteliğindeki Bulgari Hotel Roma açıldı

Bulgari Hotels & Resorts’un en yeni lüks oteli Bulgari Hotel Roma, Piazza Augusto Imperatore’de açıldı
Doğduğu şehre övgü niteliğindeki Bulgari Hotel Roma açıldı

Roma otelleri arasında bir kilometre taşı niteliğinde olan Piazza Augusto Imperatore, lüksün konforlu bir zarafetle sunulduğu 114 oda ve suit içeriyor. Otelin hem ortak alanları hem de odaları, dünya çapındaki dokuz Bulgari Hotels & Resorts tesisinin imza görünümlerini yaratan Milano merkezli ACPV Antonio Citterio Patricia Viel mimarlık stüdyosu tarafından tasarlandı. Studio Polis of Rome’dan mimar Gennaro Farina ise binanın restorasyon işlerinin tasarımını ve dekoratif unsurların küratörlüğünü üstlenerek şehir planlamasına katkıda bulundu.

Zendaya ve Priyanka Chopra öne çıktı

Bulgari, dokuzuncu ve en yeni otelini 9 Haziran’da seçkin bir davetli grubuna çeşitli etkinliklerle tanıttı. Davetliler canlı müzik, dans, olağanüstü bir gastronomi sunumu ve muhteşem bir drone gösterisine tanıklık etti. Ön tanıtıma katılan 600 davetlinin arasında Bulgari marka elçileri ve etkinliğe kendi ışıltısını katan seçkin isimler yer aldı. Bulgari Marka elçilerinden Zendaya ve Monete koleksiyonunun yıldız tasarımlarından Augustus Emeral Monete Sautoir kolyesini taşıyan Priyanka Chopra Jonas öne çıkan isimler arasındaydı.

Alina Boz da etkinlikteydi

Ayrıca, Türk oyuncu Alina Boz, Fransız oyuncu Adele Exarchopoulos, Alman oyuncu Emilia Schüle, Lübnanlı TV sunucusu ve gazeteci Raya Abi Rached ve Suudi Arabistanlı TV sunucusu Lojain Omran gibi uluslararası isimlerin yanı sıra İtalyan oyuncular Miriam Leone, Cristiana Capotondi ve Alessandro Gassmann etkinliğin davetlileri arasında yerini aldı. Önde gelen uluslararası basın mensupları, seçkin İtalyan diplomatlar ve Roma cemiyet hayatından tanınmış isimler de etkinliği onurlandırdı.

Misafirleri Jüpiter karşıladı

Kutlamalar, Bulgari Group CEO'su Jean-Christophe Babin'in kurdeleyi kesmesiyle başladı. Açılış töreni, Augustus’un Jüpiter'i geleneksel özellikleriyle pelerinli olarak otururken betimlediği, MÖ 1. yüzyıldan kalma orijinal Pentelik mermer heykelinin misafirleri karşıladığı otel girişinde düzenlendi. Villa Mattei al Clelio'dan gelen bu Roma heykeli, Vestibolo alanında beş yıldır sergilenen beş Torlonia Koleksiyonu eserleri arasında yer alıyor. Bu eserler bir süre önce Torlonia Vakfı tarafından Bulgari'nin de katkılarıyla inceleme ve restorasyona tabi tutulmuştu.

Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, Priyanka Chopra Jonas ve Zendaya, Bulgari Group Başkan Yardımcısı Silvio Ursini, Bulgari Hotel Roma Genel Müdürü Vincenzo Falcone ve Roma Konsey Üyesi Alessandro Onorato kurdele kesme töreninde Babin’in yanında yer aldı.

"Bir Roma anıtı niteliğinde"

Bulgari Group CEO'su Jean-Christophe Babin, otelin açılışından duyduğu gururu şöyle ifade etti: “Roma'daki Bulgari otelimiz sadece ebedi şehrin yeni incisi değil aynı zamanda otelcilik ve gastronomiyi en mükemmel şekilde buluşturarak yeni bir dünya standardı belirleyen gerçek bir çağdaş ve yenilikçi Roma anıtı niteliğinde. Ayrıca, Roma sanatına ve mimarisine odaklı bir halk kütüphanesi ve giriş holünde misafirlerimizi karşılayan dünyaca ünlü Torlonia koleksiyonundan İmparator Augustus heykeli gibi eşsiz yapıtlar içeren gerçek bir kültür merkezi. Otelimiz, yeni nesil Haute Hospitalité (Yüksek Otelcilik) Anıtlarına öncülük ederek otelciliği, sanat ve zanaatkarlığı bir araya getiren yeni bir lüks tanımıyla benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Bulgari'nin evi ve tüm kreasyonları için sonsuz bir ilham kaynağı olan Roma'nın ihtişamına katkıda bulunmaktan onur duyuyoruz. 21. yüzyılın kapsayıcı, arzu uyandıran çağdaş kentini temsil eden mükemmel bir lüks deneyimle parlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Bulgari Hotel Roma Genel Müdürü Vincenzo Falcone şunları söyledi: “Bulgari tacının dokuzuncu incisi Bulgari Hotel Roma'nın açılışını yapmak benim için büyük bir onur. Dünya klasmanında profesyonellerden oluşan ekibimle birlikte lüks İtalyan otelcilik markasının haklı bir üne sahip kusursuz hizmetlerini misafirlerimize sunmayı heyecanla bekliyorum.”

Özel ikram menüsü

Otelin farklı alanlarında keşif yolculuğuna çıkan davetliler canlı müzik performansları, kırmızı halı etkinliği ve vintage mücevher sergisiyle ağırlandı. Daha önce Elizabeth Taylor'a ait olan ve 1962 yılında yaratılan zümrüt ve pırlantalı platin kolye gibi vintage Bulgari tasarımları misafirlerin gözlerini kamaştırdı. Müzik grubu The Shakes’in sahne aldığı zemin kattaki akşam etkinliğinde şef Niko Romito'nun Vitello Tonnato, Pappa al Pomodoro, karidesli ve tarhunlu Tortelli gibi imza lezzetlerini içeren özel bir ikram menüsü servis edildi.

Roma'nın güzelliğini izlediler

İtalyan müzisyen ve besteci Saturnino, Il Ristorante-Niko Romito restoranının bu etkinlik için zarafetle ışıklandırılan açık terasında ritmi devam ettirirken davetliler de otelin önündeki Augustus Mozolesi'nin etkileyici manzarasıyla Roma şehrinin güzelliğini izledi. Bunun yanında davetliler, otelin 300 metrekare büyüklüğündeki Bulgari Suite, lüks Spa ve 7. katta şehrin panoramik manzarasını sunan ikonik Bulgari Bar ve La Terrazza gibi imza alanlarını da özel olarak ziyaret etme fırsatı buldu.

200 drone ile müthiş gösteri

Roma ve Bulgari mirası etrafında kurgulanan etkinlik kapsamında 200 drone kullanılarak muhteşem bir gösteri gerçekleştirildi. Uzak mesafedeki ışık gösterisi otelin her yerinden izlenebilirken Bulgari, Roma’da gökyüzüne her yerden görülebilen unutulmaz imzasını bıraktı.

Gösteriden sonra 60'lar ve 70'lerin önde gelen İtalyan yorumcularından şarkıcı Alessandro Ristori sahne aldı. Eğlence, dünyaca sevilen parçaların yanı sıra "Come prima più di Prima" ve "Pensiero Stupendo" gibi ünlü İtalyan şarkılarından oluşan bir repertuarla devam etti.