20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 27.08.2022 11:33 | Son Güncelleme: 27.08.2022 16:11

İstanbul da listede: Dünyanın en havalı caddeleri

Medya şirketi Time Out, 20 binden fazla kişiye sordu: Şehrinizin en havalı caddesi hangisi? 33 caddenin seçildiği listede İstanbul'dan Süleyman Seba Caddesi yer aldı. Ayrıca Süleyman Seba'dan mekan önerileri de yapıldı
İstanbul da listede: Dünyanın en havalı caddeleri

Yemek yemek, bir şeyler içmek, çalışmak,gülmek ve eğlenmek… Caddeler çoğumuzun hayatımızı geçirdiği yerler.  Parklar şehrin ciğerleriyse, caddeler de damarlarıdır, kentlileri her gün stresli ama mutlu küçük kan hücreleri gibi taşır. Caddelerde geçen bu hayat, yaşadığımız yerleri canlı hissettiren şeydir. 

Küresel bir medya ve eğlence şirketi olan Time Out, 2022 yılı endeksi anketini yayınladı. Bu yıl şirket 20 binden fazla kişiye “Şehrinizdeki en havalı cadde hangisi?” diye sordu. Sonuçlara göre hazırlanan listede dünyanın farklı şehirlerinden 33 cadde yer aldı. 27. sırada ise İstanbul’dan Süleyman Seba Caddesi yer alıyor.

Süleyman Seba Caddesi, İstanbul

Gözde bir semt olan Akaretler’de, Beşiktaş ve Nişantaşı’na yürüme mesafesinde bulunan Süleyman Seba, oldukça canlı bir cadde. Buradaki etkileyici mimarinin çoğu, bazı güzel yeme içme mekanlarına ve pek çok harika etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 

Sokağın baş tacı, Sultan Abdülaziz döneminde Dolmabahçe Sarayı’nın üst düzey yetkililerinin konaklaması için inşa edilen görkemli Sıra Evleri'dir. Burası şimdi disiplinlerarası sanat projesi Artweeks gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor ve İstanbul'un dört bir yanından sanatseverleri kendine çekiyor. 

Time Out caddede yapılacak şeylere dair de öneriler sıraladı: Süleyman Seba Caddesi'ndeki bağımsız kitapçılardan birinde on binlerce Türkçe ve İngilizce kitaptan oluşan muhteşem koleksiyona göz atabilirsiniz, ardından yerel kafe-birahanelerden herhangi birinde ev yapımı limonata içebilirsiniz. 

Yazıda mekan önerisi olarak da İstanbul’da güzel bir akşamüstü için White Mill ve özel kokteyli White Mill de Luxe tavsiye edildi. Boğaz manzarası karşısında muhteşem bir yemek için de Vogue’ta konfi kuzu incik önerildi. 

Dünyanın en havalı 33 caddesi:

1. Rue Wellington, Montreal
2. Gertrude Street, Melbourne
3. Great Western Road, Glasgow
4. Yongkang Street, Taipei
5. Værnedamsvej, Copenhagen
6. Karangahape Road, Auckland
7. Tai Ping Shan Street, Hong Kong
8. Yaowarat Road, Bangkok
9. Oranienstrasse, Berlin
10. Hayes Street, San Francisco
11. Avenida Ámsterdam, Mexico City
12. Kolokotroni, Athens
13. Virgil Avenue, Los Angeles
14. Ossington Avenue, Toronto
15. Via Provenza, Medellín
16. Calle Ocho, Miami
17. Deptford High Street, London
18. Praça das Flores, Lisbon
19. Oxford Street, Accra
20. Wentworth Avenue, Chicago
21. Cutting Room Square, Manchester
22. Capel Street, Dublin
23. Jumeirah Beach Road, Dubai
24. Enmore Road, Sydney
26. Kloof Street, Cape Town
27. Süleyman Seba Caddesi, Istanbul
28. Calle Echegaray, Madrid
29. MacDougal Street, New York
30. Carrer del Comte Borrell, Barcelona
31. Newbury Street, Boston
32. Colaba Causeway, Mumbai
33. Everton Road, Singapor