26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.01.2023 23:45 | Son Güncelleme: 11.01.2023 04:35

80. Altın Küre Ödülleri bugün sahiplerini bulacak: İşte törene dair bilinmesi gerekenler

Geçen yıl ırkçılık suçlamalarıyla eleştirilen Altın Küre Ödülleri, bu yıl yaptığı değişikliklerle dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor. İşte bu gece sahiplerini bulacak törene dair bilinmesi gerekenler
80. Altın Küre Ödülleri bugün sahiplerini bulacak: İşte törene dair bilinmesi gerekenler

80. Altın Küre Ödülleri, geçen yıl kanalın töreni yayınlamayı reddetmesinin ardından bugün NBC’de yayınlanacak. Geçen yıl ödülleri veren Hollywood Yabancı Basın Birliği'nde (HFPA)  hiç siyahi üye olmaması nedeniyle tören eleştiriliyordu. HFPA, Ağustos 2021'de, siyahi üyelerin alınmasına odaklanan üyelik başvuru sürecinde yapılan değişikliklerin yanı sıra insan kaynakları ve çeşitlilik görevlilerii işe alma taahhüdünü içeren reformları onayladı. Neil Phillips, üç ay sonra işe alındı.

HFPA ayrıca seçim ekibine 103 yeni kişi ekleyerek oylama boyutunu artırdı. HFPA’nın resmi üyeleri olmasalar da artık oy kullanan üyelerin yüzde 10’u siyahi, yüzde 19,5’i Latin, yüzde 12’si Asyalı ve yüzde 10’u Orta Doğulu.

Geçen yılki tartışmalar nedeniyle birçok ünlü törende ödül sunmayı reddetti ve birkaç ünlü de ödüllerini çevrimiçi olarak kabul etti. Ancak bu yıl adaylar arasında olan Jamie Lee Curtis ve Ana de Armas'ın yanı sıra Quentin Tarantino, Tracy Morgan ve Billy Porter törende sunucu olarak yer alacak ve Altın Küre için eskiye dönüşü temsil edecekler. Oscar'ın habercisi olarak yorumlanan töreni komedyen ve aktör Jerrod Carmichael sunacak. 

Törene katılmayı reddetti

The Whale ile drama filmi dalında en iyi erkek oyuncu adayı olan Brendan Fraser, eski HFPA başkanı Philip Berk'in 2003 yılında kendisini taciz ettiği yönündeki geçmiş suçlamasını gerekçe göstererek törene katılmayı reddetti Berk suçlamaları reddetti. HFPA soruşturması, Berk'in Fraser'a dokunduğunu, ancak eylemlerinin bir şaka olarak algılanması niyetinde olduğuna inandığını ortaya çıkardı. 

Adaylardan öne çıkanlar

The Banshees of Inisherin sekiz adaylıkla film adayları arasında önde gidiyor. Onun hemen ardından altı adaylıkla Everything Everywhere All At Once ve beşer adaylıkla Babylon ve The Fabelmans geliyor. Televizyon adaylarında ise Abbott Elementary beş adaylıkla başı çekerken, onu her biri dört adaylık elde eden The White Lotus, Dahmer, The Crown, Pam & Tommy ve Only Murders in the Building izliyor.

Tüm Altın Küre Adayları için tıklayın