29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 19.01.2023 10:41 | Son Güncelleme: 19.01.2023 11:19

Avatar: Suyun Yolu pandemi rekorunu kırdı

Avatar: Suyun Yolu vizyona girdiği günden itibaren kırdığı rekorlara bir yenisini daha ekledi. James Cameron'un yönettiği film 1 milyar 930 milyon dolarlık hasılatıyla, Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok'u geride bırakarak pandeminin en yüksek gişe rakamına ulaştı
Avatar: Suyun Yolu pandemi rekorunu kırdı

Covid-19 virüsünün yayılması tüm dünyada sinema salonlarının kapanmasına neden oldu ve bazı sinemaseverler salonlar yeniden açıldıktan sonra bile kamuya açık kapalı alanlardan kaçınmayı tercih etti. Yine de bu sırada gişelere giren bir avuç film, pandemi öncesi seviyelerde iş yapmayı başardı. Geçtiğimiz günlere kadar 1.921 milyar dolarlık hasılatıyla zirvede Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok vardı ancak gişelere girdiğinden beri beklentilerin üstüne çıkan Avatar: Suyun Yolu pandemi sırasında çıkan en başarılı film oldu ve 1.930 milyar dolarla hasılat rekoru kırdı.

En fazla hasılat yapan 6 filmin 3'ü Cameron'ın

Suyun Yolu şu anda tüm zamanların en yüksek hasılat yapan altıncı filmi. Box Office Mojo verilerine göre; 2009 yapımı Avatar 2.922 milyar dolarla listenin zirvesinde. 1997'de Titanic'i (2 milyar 194 milyon dolar) de yöneten Cameron'ın listedeki ilk altı filmin üçünde imzası buluyor. 

Gişelere girdiği gibi rekor üstüne rekor kıran filmin, yönetmeni James Cameron’a göre zarar etmemesi için 2 milyar dolarlık hasılata ihtiyacı vardı. Açılış rakamları sonrası analistlerin filmin söz konusunu rakama ulaşmasına imkansız olarak gösterse de zamanla ivme kazanan Avatar: Suyun Yolu 2 milyar dolar barajını yakaladı hatta geçmesine sayılı günler kaldı.