18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.07.2023 17:49 | Son Güncelleme: 22.07.2023 17:57

Barbie ve Oppenheimer'ın açılış rakamları belli oldu

ABD gişe rakamlarına göre; Barbie ön gösterimlerde 22,3 milyon dolar, Oppenheimer ise 10,5 milyon dolar hasılata imza attı. Yazın hatta yılın en iyi hafta sonuna işaret eden rakamlar sinema sektörünün yüzünü güldürdü
Barbie ve Oppenheimer'ın açılış rakamları belli oldu

Yönetmen koltuğunda Greta Gerwig'in oturduğu başrollerinde ise Margot Robbie ve Ryan Gosling'in yer aldığı Barbie ön gösterimlerinde 22,3 milyon dolarlık dev bir hasılat eldi. Fantastik komedi 2023 yazının en iyi rakamına imza atmakla kalmadı ön gösterimlerde 17,5 milyon dolar kazanan Galaksinin Koruyucuları 3'ü ve Örümcek Adam: Örümcek Evreninde'yi (17,4 milyon dolar) geride bırakmayı başardı. İlk rakamlar Barbie'nin yurt içinde 110 milyon dolar ya da daha fazla bir hasılat elde ederek sezonun en iyi açılışlarından birine imza atacağını gösteriyor.

Haftanın diğer iddialı filmi Oppenheimer ise ön gösterimlerinde 10,5 milyon dolar gibi güçlü bir hasılatla; Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma ile Indiana Jones ve Kader Kadranı geride bırakmayı başardı. Hollywood Reporter'ın ulaştığı izleme verilerine erişimi olan bir kaynak; filmin Universal 40 milyon dolar olan beklentisini aşarak 49 milyon dolar hasılatla açılış yapacağını söyledi.

Birbirinden çok farklı olan Barbie ve Oppenheimer'ın bu yazın en ilginç rekabetinin merkezinde yer alacağını kimse tahmin etmiyordu. Rakamlar kötü bir yaz sezonu geçiren sinema sektörünün yüzünü güldürürken gözler her iki filmi de bilet alanlada yani Barbenheimer rüzgarına kapılanlara çevrildi.