28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 01.04.2022 14:15 | Son Güncelleme: 01.04.2022 14:21

Haftanın sinema rehberi: 9 yeni film vizyonda

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 7'si yerli 9 film vizyona girdi
Haftanın sinema rehberi: 9 yeni film vizyonda

Morbius

Aksiyon filmi Morbius'un başrollerinde Oscar ve Altın Küre ödüllü oyuncu Jared Leto'nun yanı sıra Jared Harris, Matt Smith, Adria Arjona ve Michael Keaton oynadı. Daniel Espinosa'nın yönettiği film, bilim insanı Dr. Michael Morbius'un, sahip olduğu kan hastalığına deva bulmaya çalışırken, insanüstü-yarı vampir bir varlığa dönüşmesini işliyor.

Ya Ben Ölürsem

Faik Ahmet Akıncı'nın yönettiği Ya Ben Ölürsem, yeni doğan çocuklarına otizm teşhisi konulan bir ailenin yaşadıklarını anlatıyor. Senaryosunu Yılmaz Suvacı'nın kaleme aldığı yapımda, Cenan Çamyurdu, Güliz Gündüz, Barış Koçak, Gizem Çıracı ve Hakan Tepe rol aldı.

Yangın Gecesi

Tatiana Huezo'nun yönetmen koltuğunda oturduğu Yangın Gecesi filminin başrollerinde Mayra Batalla, Norma Pablo, Memo Villegas, Alejandra Camacho ve Eileen Yanez oynuyor. Dram türündeki film, uyuşturucu baronlarından korumak amacıyla kızlarının saçını kesip, dişlerini boyayarak çirkinleştirmeye çalışan anneler ve iş aramak için gidip bir daha asla dönmeyen erkeklerin olduğu bir köydeki üç küçük kızın hikayesini konu alıyor.

Ödüllü film Anadolu Leopadı

 

Anadolu Leoparı

Toronto Uluslararası Film Festivali'nin yanı sıra ulusal festivallerden de ödülle dönen Anadolu Leoparı, bir hayvanat bahçesi müdürünün, kurumun özelleştirilmesini önlemek amacıyla verdiği mücadeleyi konu alıyor. Emre Kayiş'in yönetmenliğini üstlendiği filmde, Uğur Polat, İpek Türktan, Tansu Biçer, Ege Aydan, Seyithan Özdemir, Osman Alkaş ve Nuri Gökaşan oynadı.

Halil

Fethi Çağan Mertsöz, Yılmaz Yöndem, Serdar Noyan, Fahri Doymaz ve Şükran Çağman'ın rol aldığı Halil('in yönetmenliğini Mehmet Elçi üstlendi.Dram türündeki filmin konusu özetle şöyle: "Travma sonrası stres bozukluğu yaşayan genç bir adam, hayatını etkileyen durumdan kurtulabilmek ümidiyle "Haliller Grubu" adı verilen gizemli bir topluluğa katılır. Katıldığı oluşumda 'Halil' olabilmek isteyen adam, devletle bağlantıları olan görevler üstlenir."

Halil 1saat 55 dakika sürüyor

 

Doru Macera Ormanı

Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisine sunulan "Doru Macera Ormanı", ormanda kamp yapmakta olan Alaca'nın, hayvan sirkinin eline düştüğü hikayeyi konu alıyor.

Osman Sekiz

Ezel Akay'ın yönetmenliğini yaptığı, Tim Seyfi, Begüm Birgören, Kemal Uçar, Ezel Akay ve Hasan Akay'ın rol aldığı Osman Sekiz, agorafobiden muzdarip bir adamın beş fantastik canavarla eski bir köşkte yaşarken başına gelen olayları anlatıyor.

Osman Sekiz

 

İblis: Karanlığın Sahibi

Korku türündeki İblis: Karanlığın Sahibi, büyük bir çabayla ulaştığı definenin cinler tarafından sahipli olması sonucunda çıkmaza giren Levent'in kendisini ve ailesini bu durumdan kurtarmak için verdiği mücadeleyi beyaz perdeye taşıyor.

No: 26 Ölüm Çığlığı

Batuhan Çelik'in yönettiği, Hande Öğüt, Barış Baktaş, Lola Polat, Berat Eren Adanalı'nın başrollerini paylaştığı "No: 26 Ölüm Çığlığı", dedelerinden kalma yazlıktaki kız kardeşine ulaşamayan Selin ile sevgilisi Barış'ın, yazlığa giderken başlarından geçenleri işliyor.