19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.07.2024 10:20 | Son Güncelleme: 31.07.2024 14:40

Iron Man'e veda eden Robert Downey Jr, Doctor Doom olarak dönüyor

Marvel Sinematik Evreni'ne; Iron Man/Tony Stark karakteriyle damga vuran Robert Downey Jr, Yenilmezler (Avengers) filmiyle süper kahramanlar arasına dönüyor. 59 yaşındaki oyuncu beşinci filmde en meşhur kötü adamlarından biri olan Doctor Doom karakterini canlandıracak
Iron Man'e veda eden Robert Downey Jr, Doctor Doom olarak dönüyor

2008'de Iron Man filmiyle Marvel Sinematik Evreni'nin temellerini atan ve Iron Man/Tony Stark karakteriyle özdeşleşen Robert Downey Jr. süper kahramanların arasına geri dönüyor. Tüm zamanların gişe rekorunu kıran Avengers: Endgame ile seriye veda eden Robert Downey Jr, Marvel Studios'un San Diego Comic-Con paneline, Doctor Doom olarak sahneye çıktı ve yeni rolünü ilan etti.

Evet, Robert Downey Jr beklenenin aksine Marvel çizgi romanlarının en meşhur kötü adamlarından biri olan Victor Von Doom rolüyle geri dönüyor. Bunun nasıl olacağına ilişkin detaylar şimdilik belli olmasa da Doctor Doom'un MCU versiyonunun bir Tony Stark varyantı olması muhtemel görünüyor; çünkü hem zeki bir bilim insanı olan ve teknolojik bir zırh kullanan hem de büyü gücüne sahip güçlü bir karakter olan Doctor Doom'un kendi Iron Man versiyonunu yarattığı bir çizgi roman hikayesi bulunuyor.

"Yeni maske, aynı görev"

Downey Jr., maskeyi çıkardığında "Yeni maske, aynı görev. Ne söyleyebilirim ki? Karmaşık karakterleri canlandırmayı seviyorum" derken karakter ve filmler hakkında başka bir ayrıntı paylaşılmadı.

Doctor Doom Avengers: Doomsday'in merkezinde olacak. Bu filmin olaylarının da doğrudan "Avengers: Secret Wars"a bağlanacağı göz önüne alındığında Robert Downey Jr.'ın bu filmde de karşımıza çıkması neredeyse kesin, Doctor Doom'un çizgi romanlardaki esas düşmanlarını içeren The Fantastic Four: First Steps'te olup olmayacağı ise şimdilik belirsiz.

 Kaynak: Beyazperde