20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 14.06.2022 15:40 | Son Güncelleme: 14.06.2022 16:36

Joker'de Harley Quinn'e Lady Gaga hayat verecek

Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu ve 2019'a damga vuran Joker'in devam filmi için Lady Gaga'nın ismi yüksek sesle söylenmeye başlandı. 36 yaşındaki şarkıcı, müzikal olacağı konuşulan projede son zamanlarda Margot Robbie ile özdeşleşen Harley Quinn karakterinin farklı bir yorumuna hayat verecek
Joker'de Harley Quinn'e Lady Gaga hayat verecek

Yönetmen Todd Phillips'in geçen hafta Instagram'dan Joker'in devam filmini duyurması sansasyonel haberlerini de beraberinden getirdi. Elbette 2019'a damga vuran Joker'in; milyar dolar kulübüne (gişe hasılatı) giren ilk 18 yaş sınırlı film olması ve Arthur Fleck karakteriyle Joaquin Phoenix'in Oscar dahil neredeyse tüm festivallerde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanması söz konusu haberlerin etkisini artırıyor.

Farklı bir Harley Quinn geliyor

Ancak The Guardian'ın da geniş yer verdiği; The Hollywood Reporter'ın Joker 2 ile ilgili son haberi; filme ilişkin bugüne kadar ortaya atılan tüm iddiaları gölgede bıraktı ve birçok kesim için heyecan yarattı. Buna göre filmde Harley Quinn'i, Lady Gaga canlandıracak.

Bir Yıldız Doğuyor'un (2018) oyuncuları Bradley Cooper ve Lady Gaga uzun süre aşk iddialarıyla gündemde kaldı

Ancak House of Gucci (Gucci Ailesi-2021) ve A Star Is Born (Bir Yıldız Doğuyor-2018) filmlerindeki oyunculuğuyla müzik kadar sinemada da başarılı olduğunu kanıtlayan Gaga, son yıllarda Margot Robbie ile özdeşleşen Harley Quinn'den (The Suicide Squad/ Birds of Prey) farklı bir karaktere hayat verecek.

Folie à Deux atıfından ipucu

Filmin senaryosu sır gibi saklansa da Todd Phillips'in Instagram gönderisindeki senaryosunun kapağı Lady Gaga'nın canlandıracağı karaktere dair ipucu verdi. İki kişinin sanrılı bir durumu paylaştığı psikiyatrik sendrom Folie à Deux'ye yapılan atıf, Quinn’in yani Gaga'nın anlatıdaki yerini işaret ediyor.

Lady Gaga, Gucci Ailesi'nde (2021) Patrizia Reggiani karakterini canlandırdı

Hollywood Reporter'a göre Gaga, Batman ile ilgili anlatılarda Joker'in yardımcısı ve sevgilisi olarak düzenli yer alan eski Arkham Asylum psikiyatristi Quinn'in rolünü üstlenecek. Üstelik Hollywood Reporter'a göre; Joker 2, müzikal olacak.

Phoenix henüz imza atmadı

Aynı sosyal medya gönderisinde Phillips, Phoenix'in senaryoyu okurken bir fotoğrafını da yayınladı ancak Oscar'lı oyuncunun henüz Warner Bros ile imza atmadığı konuşuluyor.

İlk film için 23 kilodan fazla veren Phoenix çekim sürecinde yaşadığı ruhsal ve fiziksel sorunlar ile gündeme geldi

Devam filminin Joaquin Phoenix olamadan ilerlemesinin imkansız olduğu göz önüne alındığında filmli ilgili spekülasyonların önümüzdeki günlerde süreceğine kesin gözüyle bakılıyor. 

Joker hakkında

Joaquin Phoenix'in Arthur Fleck karakteriyle en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazanmakla kalmayıp Hollywood'un gözdesi olmaya başardığı Joker, 2019’un en çok konuşulan yapımlarından biri olma başarısı gösterdi.

Joaquin Phoenix (Joker-2019)

62,5 milyon dolarlık bütçeyle çekilen Joker, dünya çapında 1 milyar doları aşan gişe hasılatı ile tüm zamanların en karlı yapımlarından biri haline geldi. Ortaya çıkan başarı sonrası ikinci film için çalışmalara başlandı.

Joker'in konusu

Başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanan filmde, sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maskeyle geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide topluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

Leaf Phoenix hakkında

Aktivist kimliğiyle bilinen Phoenix bir dizi insani yardım kuruluşuna destek vermesinin yanı sıra hayvan hakları savunuculuğu ve vegan kimliğiyle öne çıkıyor. Hayvan hakları hakkında farkındalık yaratmak için hayvan derisinden yapılmış kıyafetleri giymeyi reddediyor. Öyle ki filmlerinde deri kostümlerin sentetik malzemelerden yapılmasını istiyor.

Joaquin Phoenix kimdir?

Leaf Phoenix olarak da bilinen prodüktör; müzisyen, aktivist ve oyuncu Joaquin Phoenix, 28 Ekim 1974'te Porto Riko'da doğdu. 1993 yılında aşırı dozda uyuşturucu nedeniyle genç yaşta ölen aktör River Phoenix'in kardeşidir. Ridley Scott'ın yönettiği 2000 yapımı Gladiator filmindeki Commodus karakteriyle dikkatleri üzerine çeken Joaquin Phoenix, Oscar'a ilk kez bu rolle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında aday gösterildi.

Oscar adaylığını üçledi ama kazanamadı

2005'te bir biyografi filmi olan Walk the Line'da müzisyen Johnny Cash'i canlandıran Phoneix, bir kez daha Oscar'a aday oldu. 2008'de beklenmedik bir şekilde aktörlüğü bırakan ve rap müzik kariyerine devam edeceğini duyuran Phoneix'in sinemaya dönüşü ise unutulmaz oldu. 2012 yapımı The Master filmindeki Freddie Quell rolüyle en iyi erkek oyuncu adaylığını 3. kez tekrarladı.

Joker dönüm noktası oldu

Joker filminde canlandırdığı Arthur Fleck karakteri ise kariyerinde dönüm noktası oldu. Phoenix, en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazanmakla kalmadı her adımı takip edilen bir yıldız haline geldi.