29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 27.10.2022 23:31 | Son Güncelleme: 27.10.2022 23:51

Sinema rehberi: 7 film vizyonda

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta biri yerli, 7 film vizyona girdi. Haftanın öne çıkan yapımı ise Altın Palmiye Ödüllü Hüzün Üçgeni
Sinema rehberi: 7 film vizyonda

Hüzün Üçgeni

Ruben Östlund'un Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye Ödülü alan filminin başrollerinde Charlbi Dean, Harris Dickinson ve Woody Harrelson'un yer alıyor. İsveçli yönetmen ilk İngilizce eseri olan komedi ve dram karışımı filmi, manken bir çiftin bir grup milyarderin olduğu bir gemideki tatiline odaklanıyor.

Zenginlik ve şatafatın eksik olmadığı gemide yolcuların, büyük fırtına vurgunundan, korsan baskınına kadar başlarına gelmeyen kalmaz. Yolculuğun sonu ise hiyerarşinin ve sınıfsal rollerin tekrar yazıldığı bir hayatta kalma oyununa döner.

Katil Kim?

Amandla Stenberg, Maria Bakalova ve Rachel Sennott'un başrollerini paylaştığı Katil Kim?, korku ve gerilim meraklılarının ilgisini çekmeye aday. Halina Reijn imzalı film, yaşadıkları bölgeyi vurmak üzere olan kasırga sırasında vakit geçirmek için parti düzenleyen bir grup zengin gencin, aralarında başlattıkları oyunun tahminlerinden farklı şekilde ilerlemesini anlatıyor.

Emily

Frances O'Connor tarafından yönetilen Emily, İngiliz yazar Emily Bronte'nin hayatını altüst eden aşkını ve Uğultulu Tepeler adlı başyapıtını yazma sürecini işliyor.

Emma Mackey'nin isyankar ve uyumsuz baş karakteri canlandırdığı filmde, genç oyuncuya Oliver Jackson-Cohen ve Fionn Whitehead eşlik ediyor.

Bebek Servisi

Hirokazu Koreeda'nın yönetmenliğini üstlendiği Bebek Servisi adlı filmde Kang-ho Song, Dong-Won Gang ve Bae Doona rol aldı. Dram türündeki Güney Kore yapımı filmin konusu özetle şöyle: Sanghyeon borçlarla boğuşurken Dongsu insanların anonim bir şekilde çocuklarını terk ettikleri bir tesiste çalışmaktadır.

Yağmurlu bir günde terk edilen Woosung adında bir bebeği iyi bir fiyata satmak için çalarlar. Tüm bunlar olurken, dedektifler onları iş üstünde yakalamak için izlemektedir.

Kafes: İki Savaş Arasında

Cenk İzgören'in yönetmenliğini üstlenip, başrolünü Açelya Elmas ve Murat Aslan ile paylaştığı Kafes: İki Savaş Arasında, yetiştirme yurtlarında büyüyen ve askerliği sırasında gazi olan eski bir kafes dövüşçüsünün hikayesini anlatıyor.

Şeytan Kapanı

Daniel Stamm'ın yönettiği; Jacqueline Byers, Virginia Madsen ve Colin Salmon'un rol aldığı Şeytan Kapanı, şeytan çıkarma uygulamasını gerçekleştirecek olan bir rahibenin kendi geçmişiyle bağlantılı şeytani bir güçle karşı karşıya gelmesini konu alıyor.

Aya Sihirli Yolculuk

Ali Samadi Ahadi tarafından sinema perdesine taşınan animasyon türündeki Aya Sihirli Yolculuk, genç Peter'ın kaçırılan kız kardeşini kurtarmak için aya gerçekleştirdiği yolculuğu ve burada yaşadığı maceraları konu ediyor.