08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.03.2022 15:30 | Son Güncelleme: 09.03.2022 16:49

Yeni Batman eskileri gölgede bıraktı

ABD'de ilk hafta sonunda 128,5 milyon hasılata ulaşarak 2022'nin rekorunu ele geçiren The Batman, hayranlarını ikiye bölse de serinin filmleri arasında en yüksek ikinci puanı (IMDb) elde etmeyi başardı
Yeni Batman eskileri gölgede bıraktı

Robert Pattinson ve Zoë Kravitz'in başrolünde yer aldığı The Batman, açılış hafta sonunda 128.5 milyon dolar gişe hasılatıyla, 2022 yılının en iyi rakamına ulaştı. Film ayrıca Spider-Man: No Way Home'dan sonra pandemi döneminde ilk hafta sonunda 100 milyon dolar sınırını geçen ikinci yapım olma başarısı gösterdi. Oyuncu kadrosunda; Paul Dano, Colin Farrell ve Andy Serkis gibi isimlerin yer aldığı The Batman globalde ise 258 milyon dolarla yine yılın rekorunu kırdı.

Hayranlarını ikiye böldü

Warner Bros'un bir yıl sonra yalnızca sinemalarda gösterime soktuğu ilk film olan The Batman, gişe başarısına rağmen serinin hayranlarını ikiye böldü. 180 dakikalık süresi nedeniyle eleştirilerin hedefi olan film, oyunculuk açısından başarılı kabul edildi. Polisiyeyi andıran tarzı nedeniyle Christopher Nolan imzalı seriyle kıyaslanamayacağı konuşulan yapım, anlatım açısından ise sınıfı geçti.

Daha ilk haftadan gişede hatırı sayılır bir başarı yakalayan The Batman, sinema ve televizyon yapımları hakkında bilgi bankası olan IMDb'de şimdilik 8,5 gibi yüksek bir puana ulaşmayı başardı. Bu da yönetmen koltuğunda Matt Reeves'in yer aldığı yapımı, yine şimdilik en yüksek puanlı ikinci Batman filmi koltuğuna oturttu.

IMDb'de puanlar kullanıcı oylarıyla belirleniyor ve vizyon tarihinden sonra oturuyor

The Batman filminin konusu

The Batman, suçluların kalplerine korku salan Batman'in Riddler isimli bir seri katille mücadelesini konu ediyor. Batman olarak iki yıl sokaklarda dolaşmak ve suçlulara korku salmak Bruce Wayne'i Gotham City'nin karanlığının kalbine sürükledi. Gizemli bir seri katil Riddler, şehrin seçkinlerini hedef alıp bir dizi sadist ve hain saldırı gerçekleştirdiğinde Batman, Riddler'in izini sürmeye başlar.

İpuçlarının peşinden giden Batman'in yolu bu süreçte Catwoman olarak bilinen Selina Kyle, Penguen olarak da bilinen Oswald Cobblepot ve Carmine Falcone gibi karakterlerle kesişir. Batman kurduğu yeni ilişkilerin de yardımıyla suçluların maskesini düşürmek ve Gotham Şehri’ni eski huzuruna kavuşturmak için zorlu bir mücadeleye girişir.