26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.08.2022 12:19 | Son Güncelleme: 06.08.2022 13:26

Yeni Harley Quinn, Lady Gaga ateşi yaktı: Joker: Folie à Deux

Hasılat rakamıyla sinemada Milyar dolar kulübü'ne giren ilk 18 yaş sınırlı film olarak sinema tarihine geçen Joker'in devam filminden ayrıntılar netleşti. Filmi ilgi hala çok yüksek olsa da hayranlar sıkıntılı çünkü 2 yıl beklemek zorundalar
Yeni Harley Quinn, Lady Gaga ateşi yaktı: Joker: Folie à Deux

Yönetmen Todd Phillips, 11 Akademi Ödülü adaylığı alan Joker'in devam filmiyle ilgili bilgileri sosyal medyadan paylaşmaya devam ediyor. 8 Haziran'da En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’ alan Joaquin Phoenix'in senaryoyu okuduğu bir fotoğrafı Instagram'dan paylaşan ve filmin adının Folie á Deux (İkili Delilik) olacağını duyuran 51 yıl yaşındaki senarist şimdi de vizyon tarihini ilan etti.

Müzikal göndermeli paylaşım

Phillips'in, Joker: Folie à Deux'ün 4 Ekim 2024 yılında vizyona gireceğini duyurması kadar yeni başrol oyuncusu Lady Gaga'nın paylaşımı da heyecanı artırdı. Son zamanlarda şarkıları kadar sinemadaki rolleri ile gündemde olan 36 yaşındaki sanatçı Twitter'dan filmdeki varlığını resmen doğruladı.

Kısa bir animasyon videosu olan paylaşımda Joaquin Phoenix'in ve Lady Gaga'nın isimleriyle dans eden silütleri görünüyor. Ardından filmin adının ve vizyon tarihinin yer aldığı videoda, Hollywood'un en büyük müzikal yıldızlarından Fred Astaire tarafından söylenen Cheek to Cheek şarkısı kullanıldı.

 Joker hakkında 

Joaquin Phoenix'in Arthur Fleck karakteriyle en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazanmakla kalmayıp Hollywood'un gözdesi olmaya başardığı Joker, 2019’un en çok konuşulan yapımlarından biri olma başarısı gösterdi.

Joaquin Phoenix'in oyunculuk performansı Joker'in sinemada en çok sevilen anti kahramanlar arasında gösterilmesine neden oldu

62,5 milyon dolarlık bütçeyle çekilen Joker, dünya çapında 1 milyar doları aşan gişe hasılatı ile tüm zamanların en karlı yapımlarından biri haline geldi. Ortaya çıkan başarı sonrası ikinci film için çalışmalara başlandı.

Joker'in konusu

Başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanan filmde, sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maskeyle geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide topluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.