26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.01.2023 10:36 | Son Güncelleme: 23.01.2023 11:09

Zoe Saldana gişede James Cameron'ı geçti

Avatar Suyun Yolu'nun tarihi performansı James Cameron'a tüm zamanların en yüksek hasılat yapan 10 filminden 3'üne imza atan yönetmen unvanı getirdi. Ancak aynı filmde Neytiri'yi canlandıran Zoe Saldana tarihe geçen 4 filmde birden rol alarak Cameron'ı geri bıraktı. Peki ama kim bu Zoe Saldana?
Zoe Saldana gişede James Cameron'ı geçti

Avatar Suyun Yolu kar etmesi için kritik eşik olarak gösterilen 2 milyar doları barajını geçmeyi başardı. Bu aynı zamanda filmin tüm zamanların en fazla gişe hasılatına ulaşanlar kulübünde 6. sıraya yükselmesi anlamına geliyor. Tarihi başarı haliyle yönetmen ve yapımcı James Cameron'a atfediliyor. 68 yaşındaki senaristin Avatar ve Titanik'ten sonra gişe rekortmeni 10 filmden 3'ünde imzası olması günlerdir manşetleri süslüyor. Ancak milyarder filmler kulübünde Cameron'ın başarısını geçmeyi başarın bir isim gözden kaçıyor.

Avatar serinisinde Neytiri karakterini canlandıran Zoe Saldana, tarihin en çok izlenen filmlerinin 4'ünde rol aldı. Bu da onu farklı bir kategoride de olsa lider yapıyor. 44 yaşındaki oyuncu Avatar serisini dışında Marvel Evreni'ndeki Gamaro rolüyle ilk ona girmeyi başardı.

Zoe Saldana ve Dave Bautista - Galaksinin Koruyucuları 2 (2017)

Saldana, 2 milyar 799 milyon dolar ile tüm zamanların en çok izlenen Avengers: Endgame'de ve 2 milyar 52 milyon dolar ile 5. sıradaki Avengers: Infinity War'da rol aldı.

Burger King'de kasiyer olarak çalıştı

Zoe Yadira Zaldana Nazario, 19 Haziran 1978'de New Jersey, ABD'de dünyaya geldi. Annesi Porto Rikolu babası ise Dominik Cumhuriyeti'li... New York'ta büyüdü, İngilizce ve İspanyolca öğrendi. 9 yaşında iken babası bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Bunun üzerine annesi Zoe'yi ve kız kardeşini alarak Dominik Cumhuriyeti'ne taşındı. Saldana burada bale eğitimi aldı. ABD'ye geri döndüklerinde lisede tiyatro programlarına yazıldı ve bir oyunculuk kursuna gitti. Aynı zamanda 1990'ların ortalarında Burger King'de kasiyer olarak çalıştı.

Zoe Saldana ve Sam Worthington - Avatar: Suyun Yolu (2022)

Oyunculuk derslerinin etkisiyle televizyonda küçük rollerde göründü. Daha sonra Anamaria karakteri ile Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti filminde rol aldı. Bu rolle tanınan güzel oyuncu asıl çıkış yaptığı ve dünya çapında tanınmasını sağlayan rolleri Uhura rolüyle Star Trek ve Neytiri rolü ile James Cameron'un Avatar filmi oldu. 

Zoe Saldana - Rosemary's Baby (2014)

Aktris daha sonrasında Star Trek Into Darkness ve Guardians of the Galaxy 1-2 filmlerinde de rol aldı. 2016'da Cynthia Mort'un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Nina filminde efsane jazz sanatçısı Nina Simone'u canlandırdı.Aynı yıl Ben Affleck'in yönettiği ve oynadığı Live by Night filminde rol aldı. 2013'te yapımcı Marco Perego Saldana ile evlenen 2 çocuk annesi bugünlerde Avatar Suyu Yolu filmi ile gündemde.

Avatar Suyu Yolu fragmanı