08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.07.2024 14:43 | Son Güncelleme: 26.07.2024 15:08

2024 Paris Olimpiyatları: Rafael Nadal sakatlandı

Dünyaca ünlü tenis yıldızı Rafael Nadal dün yaşadığı sakatlığın ardından antrenmanlarını iptal etti. Nadal'ın sakatlığı 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmasını etkileyebilir
2024 Paris Olimpiyatları: Rafael Nadal sakatlandı

Rafael Nadal, 2024 Paris Olimpiyatları arifesinde sakatlandı. Fransa'da son kez korta çıkacak olan Nadal, Carlos Alcaraz ile birlikte hem tek hem de çift erkeklerde yarışacaktı. Dün uyluğundan sakatlanmasının ardından antrenmanlarını iptal eden 38 yaşındaki tenis yıldızı olimpiyatlardan çekilme endişesi yarattı. 

2008 Pekin'de altın madalya kazanan Nadal, açılış töreninden sadece bir gün önce bacağının üst kısmı bandajlı olarak görüldü. Bu gelişme, İspanyol ikonun tekler müsabakasının ilk turunda Macar Marton Fucsovics ile karşılaşacağını öğrendiği gün yaşandı. Bu karşılaşmayı kazanması büyük olasılıkla Novak Djokovic ile büyük bir ikinci tur karşılaşmasının yolunu açacak. 

'Kendimize 48 saat süre vereceğiz'

Nadal'ın koçu Carlos Moya sakatlık hakkında "Kendimize 48 saat süre vereceğiz. Hiçbir şeyi garanti edemem. Beklemek zorundayız” dedi. Moya "Dünkü antrenmanda yaşadığımız aksilikten sonra iyileşmesine zaman tanımak amacıyla bugün dinlenmesine karar verildi. Şu anda bekliyoruz, tedavi görüyor, dinleniyor. Umarım yarın en azından bir süreliğine oynamaya hazır olabilir" dedi ve Nadal'ın olimpiyatları kaçırmamasını umdu. 

Alex Corretja'dan Nadal yorumu

Eurosport'a konuşan Alex Corretja, Nadal-Alcaraz karşılaşmasının ilk maçı hakkında "Nadal-Alcaraz'dan beklentilerin çok yüksek olduğu aşikar, oldukça zorlu bir ilk tur var. Bence bu maç onlara daha fazla güven verebilir. Elbette kolay olmayacak ve karmaşık anlardan geçecekler. Her ne kadar ilk gün rahatsız bir maç yapacakları konusunda ısrar etsem de bu çiftler maçından çok umutluyum ve madalya kazanma şansları olduğuna içtenlikle inanıyorum. Madalya kazanmak için yeterli potansiyele sahip olduklarını düşünüyorum ve altın madalyayı göz ardı etmiyorum" dedi. 

Nadal'ın son birkaç gündür yaşadığı kas problemleri ve bunun bireysel turnuvaya katılımını nasıl etkileyebileceği hakkında yorum yapan Corretja, "Ne tür bir rahatsızlığı olduğunu bilmiyoruz ve sonunda ne yapacağını söylemeye cesaret edemeyiz. Bu onun kararına bağlı. Eğer rahatsızsa çiftler turnuvasını korumak için teklerden vazgeçmek zorunda kalabilir" dedi. 

'Alcaraz madalya için iyi konumda'

Corretja Paris 2024 Olimpiyatları favorilerini ve madalyayı kimin kazanabileceğine dair öngörülerini şöyle anlattı:

"Öncesinde pek çok şey olabilir ve bu Paris'teki koşullara bağlı olacaktır. Ancak Alcaraz'ın madalya kazanmak için çok iyi bir konumda olduğuna şüphe yok. Ve eğer işleri doğru yaparsa altın madalyayı kazanabilir çünkü Roland-Garros ve ardından Wimbledon'da kazandıktan sonra çok hazırlıklı geliyor. Bence ihtiyacı olan şey acele etmemek ve sakin olmak çünkü turnuvada pek çok şey olabilir ve eğer tekler ve çiftlerde oynarsa arada pek çok duygu olabilir. Bence Zverev de Djokovic gibi zorlu bir rakip olacak ve Rafa'nın nasıl olacağını bekleyip göreceğiz. Bir de her zaman Olimpiyat Oyunlarında sürpriz yapan biri vardır. Müsabakaların başlamasını beklememiz ve hava koşullarını, maç programlarını vs. görmemiz gerekiyor."