05 Aralık 2025, Cuma
Haber Giriş: 05.08.2025 16:16 | Son Güncelleme: 05.08.2025 16:21

52 Orduspor İŞKUR'dan futbolcu arıyor: Son başvuru tarihi 30 Ağustos

TFF 3. Lig takımı 52 Orduspor, transfer dönemine İŞKUR üzerinden futbolcu arayarak damga vurdu. Kulübün sıra dışı hamlesi sosyal medyada büyük ilgi gördü
52 Orduspor İŞKUR'dan futbolcu arıyor: Son başvuru tarihi 30 Ağustos
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

TFF 3. Lig ekiplerinden 52 Orduspor, transfer dönemine sıra dışı bir hamleyle damga vurdu. Karadeniz temsilcisi, yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmek için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla futbolcu alımı ilanı verdi. Bu alışılmışın dışındaki yöntem, kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Kulübün İŞKUR’da yayınladığı ilanda, çeşitli mevkiler için futbolcu arandığı bilgisi yer aldı. Profesyonel futbol takımlarının genellikle menajerler, altyapılar ya da scoutlar aracılığıyla transfer gerçekleştirdiği günümüzde, 52 Orduspor’un bu yolu tercih etmesi futbol kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

Orduspor’un yükselişi ve düşüşü

Ordu futbolunun köklü geçmişi, uzun yıllar Türkiye liglerinin önemli takımlarından biri olan Orduspor’a dayanıyor. Mor-beyazlı ekip, 1970'li yıllarda Süper Lig’de mücadele etmiş, 2011-2012 sezonunda yeniden Süper Lig'e yükselerek büyük bir çıkış yakalamıştı. Ancak ekonomik krizler, yönetimsel sıkıntılar ve sportif başarısızlıklar sonucunda kulüp hızla düşüşe geçti ve alt liglere kadar geriledi.

Bu süreçte Orduspor’un yeniden yapılandırılması ve futbol kenti Ordu’nun profesyonel liglerde temsil edilmesi amacıyla 52 Orduspor FK (eski adıyla Yeni Orduspor) kuruldu. Şu an 3. Lig’de mücadele eden kulüp, yeniden üst liglere dönme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Gazete Oksijen