19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 28.05.2022 17:01 | Son Güncelleme: 28.05.2022 17:17

Abramovich'ten Chelsea'ye veda: Hayat boyu sürecek bir onur

Chelsea Kulübü'nün satışının pazartesi günü resmi olarak gerçekleştirileceği açıklandı. 2003'ten beri kulübün sahibi olan Roman Abramovich veda açıklamasında, "Kulübün sahibi olmak ömür boyu sürecek bir onur" dedi
Abramovich'ten Chelsea'ye veda: Hayat boyu sürecek bir onur

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin, Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyum tarafından satın alınması konusunda nihai anlaşmaya varıldı. Chelsea bu sabah, anlaşmanın resmi olarak Pazartesi günü gerçekleşeceğini doğruladı. 

Rus iş insanı Roman Abramovich'in 19 yıldır sahipliğini üstlendiği Chelsea, Todd Boehly'nin yanı sıra Clearlake Capital, Mark Walter ve Hansjoerg Wyss'in aralarında bulunduğu konsorsiyum tarafından hafta başından itibaren yönetilecek.

"Neler başarabileceğine ilk elden tanık oldum"

Abramovich, kulübün devralımının tamamlanmasından önce yaptığı açıklamada Chelsea taraftarlarına duygusal bir veda etti. Abramovich, mavilerin mümkün olan her kupayı kaldırdığı 19 yıl boyunca kulübün sahibi olmanın ömür boyu sürecek bir onur olduğunu söyledi. Rus iş insanı ayrıca Boehly’ye de şans diledi. 

Abramovich, "Chelsea FC'yi satma niyetimi açıklayalı neredeyse üç ay oldu. Bu süre zarfında takım, kulübü bir sonraki bölüme başarılı bir şekilde taşıyabilmek amacıyla doğru kişiyi bulmak için çok çalıştı. Bu kulübün mülkiyeti büyük bir sorumluluk getiriyor. Yaklaşık yirmi yıl önce Chelsea'ye geldiğimden beri, bu kulübün neler başarabileceğine ilk elden tanık oldum” dedi. 

Abramovich kulübü 2003 yılında satın aldı. O tarihten beri kulüp beş Preimer Lig şampiyonluğu, iki Şampiyonlar Ligi, iki Avrupa Ligi, beş FA Kupası ve Dünya Kulüpler Kupası kazandı. Oligark Abramovich, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle İngiltere hükümetinin kendisine uyguladığı sıkı mali yaptırımların ardından kulübü satma kararı almıştı.