19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.09.2023 17:01 | Son Güncelleme: 25.09.2023 18:06

Adana Demirspor kalesinde büyük kriz: Beşiktaş karşısına 4. kalecileriyle çıkacaklar

Geçtiğimiz gün Kasımpaşa ile karşılaşan Adana Demirspor müsabakada kalecileri dahil toplam 3 kırmızı kart gördü. Kurallar nedeniyle, ertelenen Beşiktaş maçında kadroda yer almadıkları için 2 kalecisini oynatamayacak olan Adana Demirspor müsabakaya 4. kalecisiyle çıkacak
Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir kırmızı kart gördüğü an - Kasımpaşa 2-1 Adana Demirspor - 18. dakika
Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir kırmızı kart gördüğü an - Kasımpaşa 2-1 Adana Demirspor - 18. dakika

Adana Demirspor'da Kasımpaşa maçında görülen 3 kırmızı kartla birlikte Beşiktaş'la çarşamba günü yapılacak erteleme karşılaşmasında eksik sayısı 10'a çıktı. Kaleci Ertaç Özbir'in de aralarında bulunduğu kartlar yüzünden Mavi Şimşekler 4. kalecileriyle sahaya çıkmak zorunda kaldı. Aslında Özbir'in yanı sıra kalede Shahrudin Muhammedaliyev ve Yılmaz Aktaş gibi oyunculara sahip olan Adana Demirspor, bu isimlere ertelenmeden önceki 28 Ağustos tarihinde kadroda yer almadıkları için forma giydiremiyor.

Talihsizlikler üst üste: Karacic'in sözleşmesi feshedilmişti

Beşiktaş ile oynanacak olan maç öncesinde takıma transferin son günü katılan Muhammedaliyev’in lisansı erteleme maçı sonrası çıkarıldığı için oynamayacak. Yukatel Adana Demirspor’da aynı zamanda TFF listesinde yer almayan ve takımla sözleşmesini fesheden Goran Karacic’te maçta oynamayacak. Adana Demirspor kadrosuna Galatasaray’dan katılan 2003 doğumlu Yılmaz Aktaş’ın da maçın ertelenmesinden sonra dahil olduğu için oynamayacağı Beşiktaş karşısında böylece kaleyi Vedat Karakuş korumak zorunda olacak.

Transfermarkt verilerine göre kariyeri boyunca 3'ü Süper Lig'de olmak üzere 31 maça çıkan Karakuş, kalesinde toplamda 45 gol gördü

Ertaç Özbir neden kırmızı kart gördü?

18. dakikada Kasımpaşa savunmasının arkasına atılan topa takım arkadaşı Semih Güler'den önce kalesini terk ederek dokunan Ertaç Özbir, pası Kasımpaşalı oyunculara attı. Sonrasında Mortadha Ben Ouanes'in orta alan yuvarlağı civarından yaptığı vuruşu ceza alanı dışında elleriyle engelleyen Ertaç Özbir, direkt kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.