17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.07.2023 16:34 | Son Güncelleme: 03.07.2023 16:52

Al-Nassr yeni sezon için Nike ile anlaştı

Cristiano Ronaldo ve Nike arasındaki aşk Al Nassr'da devam ediyor. Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr yeni sezon için ABD'li spor devi ile anlaştığını duyurdu
Al-Nassr yeni sezon için Nike ile anlaştı

Cristiano Ronaldo'nun takımı Al-Nassr, CR7'nin de katılımıyla Nike'ın 2023/24 sezonu için yeni forma üreticisi olacağını duyurdu. Riyad kulübü şimdiye kadar Arap dünyasının en köklü spor markalarından biri olan ve Portekizli yıldızın Asya ülkesine gelmesinden bu yana profilini önemli ölçüde yükselten Dunues'i giyiyordu. 38 yaşındaki süperstarın Nike ile ömür boyu anlaşması olduğu göz önüne alındığında, Cristiano Ronaldo'nun gelecek sezon da takımda kalması durumunda anlaşmanın uzamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Al-Nassr'ın formaları daha önce 1997-2001 ve 2010-2012 yılları arasında Nike tarafından yapılmıştı.

Anlaşma Al-Nassr'ın PSG ve Inter Milan ile karşılaşacağı temmuz sonundaki Japonya kampından itibaren geçerli olacak. O zamana kadar kulüp hala Duneus formalarını kullanmaya devam edecek.

Al-Nassr'ın, Celta Vigo ve Benfica ile oynayacağı hazırlık maçları için de Ronaldo'nun ülkesi Portekiz'i seçmesi dikkat çekti.

Arap devi Duneus, Nike stilinden doğrudan ilham aldığı için yeni anlaşmanın mevcut forma tasarımında görsel olarak büyük bir değişikliğe neden olması beklenmiyor.

Ronaldo-Nike etkisi

Cristiano ile Nike arasında ömür boyu sürecek bir ayakkabı sözleşmesi bulunuyor. ABD'li spor markası, beş kez Ballon d'Or kazanan Cristiano için 2003 yılında, henüz Sporting Lizbon oyuncusuyken krampon üretmeye başladı ve 2016 yılına kadar 30 özel krampon tasarladı.

Portekizli süperstarın hayranlarının yerel spor mağazalarında sıraya girmesi uzun sürmedi.  Ronaldo'nun Amerikan deviyle 147 milyon sterlin değerinde 10 yıllık bir sözleşmesi bulunuyor.