27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.05.2024 18:02 | Son Güncelleme: 21.05.2024 18:11

Arda Güler Messi ve Ronaldo'yu geçti: La Liga rekorunu kırdı

Real Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Güler, ligde aldığı 373 dakika sürede 6 gol atarak La Liga tarihine geçti
Arda Güler Messi ve Ronaldo'yu geçti: La Liga rekorunu kırdı

İspanya La Liga'nın 37. haftasında pazar günü Real Madrid, deplasmanda Villarreal ile karşılaştı. Maça ilk 11'de başlayan ve 2 gol atan genç Arda Güler karşılaşmanın en dikkat çeken isimlerinden biri oldu. 19 yaşındaki Arda Güler, ilk yarıda attığı ilk ve son gollerle bu sezon La Liga'daki gol sayısını 6'ya çıkardı ve Real Madrid tarihinde en az sürede en fazla gol atan oyuncu olarak tarihe geçti.

Sezonun başında yaşadığı sakatlıkların ardından sahada 373 dakika süre alan Arda, bu süreye 6 gol sığdırarak önemli bir başarı elde etti. Arda, 373 dakikada 6 gol atarak, bu başarıya 436 dakikada ulaşan Cristiano Ronaldo, 605 dakikada ulaşan Ronaldo Nazario, 749 dakikada ulaşan Raul ve 780 dakikada 6 gol atan Lionel Messi gibi isimleri geride bıraktı.

La Liga'da sadece 4 kez ilk 11'de başlamasına rağmen, ligde tarihine geçen oyuncuların ilk 6 gol istatistiklerini geride bırakan Arda Güler, 63 dakikada 1 gol atma başarısı gösterdi.

Ancelotti de maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Arda, özel olduğunu gösterdi. Kaleye ne kadar yakın oynarsa o kadar iyi. Özel bir yeteneği var. Bu yeteneğini kaleye uzak olmaktan daha çok yakın olduğunda daha iyi gösterebiliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Real Madrid'in forveti Joselu da Arda Güler için "O bir yetenek, elimizdeki bir elmas. Yıl boyunca ona çok iyi baktığımızı düşünüyorum. Sakatlıklar nedeniyle iyi bir başlangıç yapamadı. Ona çocuğumuzmuş gibi baktık. Antrenmanlarda sahip olduğu kaliteyi gösteriyordu. O, önünde büyük bir gelecek olan ve Real Madrid taraftarlarına büyük mutluluk getirecek bir çocuk" diye konuşmuştu.

Arda Güler de maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Topa aşığım, futbol oynamayı seviyorum ve Allah'a şükür bu golleri atıyorum. Takıma tamamen uyum sağladım. Teknik direktör ve takım arkadaşlarım dahil buradaki herkes bana yardımcı oluyor. Bana inananları mutlu etmek için böyle goller atmaya devam etmek istiyorum" demişti.