17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.11.2023 17:39 | Son Güncelleme: 29.11.2023 17:49

Arda Turan'dan fon dolandırıcılığıyla ilgili ilk açıklama: Benim adımla yayılan sözlere lütfen itibar etmeyin

Arda Turan, ‘sahte fon’ hesabı ile onlarca kişinin 45 milyon dolara yakın dolandırılmasıyla ilgili görülen Seçil Erzan davasına dair ilk kez açıklama yaptı. Turan sosyal medya paylaşımında, " Benim adımla yayılan sözlere lütfen itibar etmeyin" dedi
Arda Turan'dan fon dolandırıcılığıyla ilgili ilk açıklama: Benim adımla yayılan sözlere lütfen itibar etmeyin

Yüksek karlı gizli fon vaadiyle yaşanan dolandırıcılık davasında Seçil Erzan'a 7.5 milyon dolar ile en fazla para kaptıran kişi olduğu söylenen Arda Turan, konuya dair ilk kez bir açıklama yayınladı. 

Eyüpspor Teknik Direktörü Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Yargıya intikal etmiş bir süreç var. Adalete saygımdan dolayı konuyla ilgili tek kelime açıklama yapmadım, yapmayacağım. Benim adımla yayılan sözlere lütfen itibar etmeyiniz, saygılarımla" ifadelerini kullandı.

Seçil Erzan'ın 216 yıla kadar hapsi isteniyor

Sanık Erzan'ın özel belgede sahtecilik ve tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçlarından 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ve 65 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4'ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım'da hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti.