06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.04.2024 00:15 | Son Güncelleme: 11.04.2024 00:17

Atletico Madrid Borussia Dortmund'a şans tanımadı

Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmesinde Atletico Madrid, sahasında Borussia Dortmund'u 2-1 mağlup ederek rövanş öncesinde önemli bir avantaj elde etti
Atletico Madrid Borussia Dortmund'a şans tanımadı

Atletico Madrid ile Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında karşı karşıya geldi. Estadio Civitas Metropolitano'da oynanan karşılaşmayı Atletico Madrid, 2-1 kazandı.

Atletıco Madrid fırtına gibi başladı

Karşılaşmaya etkili başlayan Atletico Madrid, Borussia Dortmund savunmasının hatasında henüz 4. dakikada De Paul ile öne geçti. Maç boyunca etkili bir oyun ortaya koyan Lino ise 32. dakikada sahneye çıktı ve skoru 2-0'a getirdi. Atletico Madrid bu golle soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Son sözü Haller söyledi

Karşılaşmanın ikinci yarısında Atletico Madrid etkili ataklarından gol çıkaramadı. 60. dakikada oyuna dahil olan Sebastian Haller, Borussia Dortmund'un tura tutunmasını sağlayan isim oldu. 81. dakikada Haller'in golüyle Borussia Dortmund farkı 1'e indirdi. Mücadelenin geri kalanında başka gol olmayınca Atletico Madrid, maçı 2-1 kazandı ve avantajı kaptı.

Rövanş 16 Nisan'da

Atletico Madrid, 16 Nisan Salı akşamı Borussia Dortmund'a konuk olacak. İspanyol devine yarı final için bu karşılaşmada beraberlik ve her skorlu galibiyet yetecek.