08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.05.2024 14:00 | Son Güncelleme: 28.05.2024 14:09

Avrupa devleri teknik direktör arayışında

Avrupa'da 2022-2023 sezonu teknik direktör kıyımıyla bitti. EURO 2024 öncesi Barcelona'dan Bayern Münih'e, Juventus'tan Chelsea'ye elit kulüpler arayış içinde. Premier Lig'de üst üste 4 şampiyonluk yaşayan Pep Guardiola'nın bile Manchester City'deki geleceği belirsiz
Avrupa devleri teknik direktör arayışında

Avrupa'nın kupa koleksiyoneri kulüpleri teknik direktörsüz kaldı. Başta Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde kök söktürdüğü Bayern Münih ve Manchester United olmak üzere birçok kulüp gelecek sezon için arayış içinde. Premier Lig'de Chelsea, İspanya'da Barcelona, İtalya'da Juventus gibi bütçesi ve koşulları birçok kulübün üstünde olan devler, yeni sezonda kiminle planlama yapacağına karar vermeye çalışıyor.  Yeni teknik adam kulüp imzalarının ve EURO 2024'ün transfer piyasasını da hareketlendirmesi bekleniyor. İşte Avrupa'da teknik adam değişikliğine giden kulüplerden öne çıkanlar

Vincent Kompany için geri sayım

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği Bayern Münih, ligde yaşadığı hüsran sonrası Tomas Tuchel ile yollarını ayırdı. Birçok teknik adamdan olumsuz yanıt alan Alman devi teknik direktörlük koltuğunu Vincent Kompany'e emanet etmeye hazırlanıyor. Sky'ın haberine göre, Bayern Münih, Belçikalı teknik adamın sözleşmesinin bulunduğu Burnley ile anlaşmaya vardı. İki takım arasındaki anlaşmaya göre, Bayern Kompany için 10-12 milyon euro ödeyecek. Bayern Münih, Belçikalı teknik adamla ise 2027 yılına kadar sürecek bir anlaşma imzalayacak.

Manchester United'da belirsizlik

Sarı kırmızıların aynı grupta elediği Manchester United da Erik ten Hag ile yolları ayırmaya hazırlanıyor. MANU yönetimi, FA Cup'ın kazanılmasına rağmen Premier Lig'deki hayal kırıklığı nedeniyle Hollandalı çalıştırıcıyla gelecek sezon devam etmeyi düşünmüyor. Kırmızı Şeytanlar'ın yeni sezonda kiminle çalışacağı şimdilik bilinmiyor.

Chelsea 4 aday ile görüşüyor

Manchester United'ın aksine Mauricio Pochettino ile yollarını ayıran Chelsea, teknik direktörlük görevi için 4 aday belirledi. Sky Sport'un haberine göre; Brighton'dan ayrılan Roberto De Zerbi, Brentford'un teknik direktörü Thomas Frank, Ipswich Town'u Premier Lig'e yükselten Kieran McKenna ve Leicester City'yi Premier Lig'e yükselten Enzo Maresca ile görüşmeler sürüyor. Fabrizio Romano'nun haberine göre, Maviler 44 yaşındaki İtalyan teknik adam Maresca ile anlaşma aşamasına geldi.

Pep'in kafa karıştıran sözleri

Premier Lig'de başarısızlıkla gelen sonuçların aksine üst üste 4. kez şampiyon olarak tarihe geçen Manchester City'de kafalar karışık. Guardiola'nın "Gerçek şu ki, sekiz yıl sonra kalmaktansa ayrılmaya daha yakınım. Kulüple konuştum. Bana öyle geliyor ki gelecek sezon kalmak istiyorum. Gelecek sezon kalacağım ve sezon boyunca konuşacağız" sözleri City yetkilileri harekete geçirdi. Mavi-Beyazlılar 471 maçta 2.34 puan ortalaması yakalayan ve 17 kupa kazanan 53 yaşındaki teknik adamın sözleşmesini uzatmak istiyor. Bu sezon olası bir ayrılık gözükmese de City ve Pep'in yıl içinde teknik direktör borsasında olacağı belli. 

Liverpool tercihini yaptı

Premier Lig'de krizi en hızlı çözüm kulüp Liverpool oldu. Jürgen Klopp ile yollarını ayıran İngiliz devi  Feyenoord'u çalıştıran Arne Slot'un takımın başına getirildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, 45 yaşındaki Hollandalı hocanın 1 Haziran tarihinde göreve başlayacağı belirtildi. Bu sezon Feyenoord ile tüm kulvarlarda 47 maça çıkma başarısı gösteren Slot, 32 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. Deneyimli teknik adam, 2.19 puan ortalaması yakaladı. Slot, bu sezon Feyenoord ile Hollanda Kupası'nı kazanırken, geçtiğimiz sezon da Feyenoord ile ligde şampiyon olmuştu.

Papatya falı gibi ayrılık

Kasım 2021'de efsanesi olduğu Barcelona'nın başına geçen ve 2022-2023 sezonunda da La Liga'da şampiyonluğa ulaşan Xavi bu sezon beklentileri karşılayamadı. Bir gideceği bir kalacağı açıklanan İspanyol teknik adamın papatya falına dönen kulüpteki geleceği kötü bitti. Fabrizio Romano'nun haberine göre Barcelona son olarak Almanya Milli Takımı'nı yöneten Hansi Flick ile anlaşma aşamasına geldi.
59 yaşındaki tecrübeli teknik direktörün, Bayern Münih'in teklifini reddettiği ve Barcelona'yı çalıştırmak istediği iddia edildi. BBC'nin haberine göreyse Xavi yeni gelecek teknik adama mesaj vererek, "Acı çekeceksin, burası çok karmaşık bir yer. Bu zor bir iş ve sabırlı olmalısın" dedi.

 Juventus'ta bir dönem sona erdi

Son 10 senenin 8'inde görev yapan Massimiliano Allegri ile 17 Mayıs'ta yollarını ayıran Juventus arayışlarına devam ediyor. Torino devinin Bologna'yı 3. sıraya çıkaran ve Şampiyonlar Ligi'ne götüren teknik direktör Thiago Motta ile görüştüğü söyleniyor. Sürpriz olarak yorumlanan bu birlikteliğin 3 yıllık olacağı ve resmi açıklamanın kısa sürede içinde yapılacağı konuşuluyor.

Milan'da Pioli ile yollar ayrıldı

Serie A'da sezona istediği gibi başlayamayan fakat son haftalarda yakaladığı çıkışla sezonu 2. sırada bitiren Milan, teknik direktörü Stefano Pioli ile yollarını ayırdı. Fabrizio Romano'nun haberine göre Milan bir dönem Roma'yı da çalıştıran Paulo Fonseca'yı takımın başına getirmek için anlaştı. Pioli'nin ise adı bazı İtalyan kulüpleri ile birlikte Türkiye'den Fenerbahçe ve Beşiktaş ile anılıyor. 

Napoli'de hedef Antonio Conte

Walter Mazzari'nin ardından Calzano ile sezon sonuna kadar anlaşan Napoli, yeni dönem için Antonio Conte ile görüşüyor. Kulübün yıllık 6.5 milyon Euro'dan 3 yıllık sözleşme ve bonuslar önerdiği 54 yaşındaki teknik adam ile imza atması bekleniyor.