07 Temmuz 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.07.2024 23:21 | Son Güncelleme: 03.07.2024 00:00

Avusturya maçı sonrası A Milli Takım'da iki isim cezalı duruma düştü

Milli futbolcularımız Orkun Kökçü ile İsmail Yüksel, Avusturya maçında gördükleri sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştüler. Hollanda ile oynanacak çeyrek final mücadelesinde A Milli Takımımızın iki oyuncusu sahada olamayacak
Avusturya maçı sonrası A Milli Takım'da iki isim cezalı duruma düştü

EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya ile karşılaşan A Milli Takımımızda Hakan Çalhanoğlu ile Samet Akaydın kart cezaları nedeniyle kritik maçta forma giyemedi. Çekya maçına ilk 11'de başlayan Salih Özcan da karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Vincenzo Montella, bu üç oyuncunun yerine kart cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı ile Kaan Ayhan ve Orkun Kökçü ile başladı. Milli takımın yedek kulübesinde ise Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Okay Yokuşlu, Kerem Aktürkoğlu, Cenk Tosun, Yusuf Yazıcı, Ahmetcan Kaplan, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Semih Kılıçsoy, Yunus Akgün ve Bertuğ Yıldırım görev bekledi.

Kaptan Kaan Ayhan

A Milli Futbol Takımı'nda cezalı Hakan Çalhanoğlu'nun yokluğunda Kaan Ayhan sahaya kaptan olarak çıktı. Maç öncesinde saha içinde takım konuşmasını da kaptan Kaan Ayhan yaptı.

10 isim sınırda

A Milliler’de zorlu mücadele öncesi kart sınırında tam 10 oyuncu yer aldı. Bu isimler şu şekilde: Kaan Ayhan, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Arda Güler, Mert Günok, Orkun Kökçü, Mert Müldür, Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek.

Orkun Kökçü cezalı duruma düştü

Salih Özcan'ın yerine ilk 11'de başlayan Orkun Kökçü, hızlı gelişen Avusturya atağında 11. dakikada Christoph Baumgartner'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Orkun, cezası nedeniyle çeyrek finalde kadroda olamayacak.

İsmail de yok

Orkun Kökçü'nün ardından İsmail Yüksek de cezalı duruma düştü. 42. dakikada sarı kart gören İsmail, Orkun gibi A Milli Takımızın çeyrek finale yükselmesiyle çeyrek final maçında sahada olamayacak.