29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.08.2023 15:29 | Son Güncelleme: 12.08.2023 15:36

Aysu Türkoğlu tarihi anı anlattı: Cumhuriyetimize armağan olsun

Cumhuriyet'in 100. yılında Kuzey Kanalı'nı geçerek adını tarihe yazdıran Aysu Türkoğlu, İskoçya'da karaya ayak basıp Türk bayrağı açtığı andaki duygularını anlattı
Aysu Türkoğlu tarihi anı anlattı: Cumhuriyetimize armağan olsun

Manş Denizi’nden sonra Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olan Aysu Türkoğlu,tarihi anın görüntülerini paylaştı. Bodrumlu yüzücü Instagram'da; İskoça'da karaya ayak basıp Türk bayrağı açtığı anları, Hey! Douglas’ın Can Gox ile işbirliği yaparak yorumladığı bir Cem Karaca klasiği olan Deniz Üstü Köpürür türküsüyle takipçilerinin beğenisine sundu.

"Anlatırken bile gözlerimi dolduran o an"

Aysu Türkoğlu duygularını "Bu anı yaşamak, o kayaların elimi minik minik kestiğini hissetmek, saatler sonra ayaklarımın üstünde durabilmek… Anlatırken bile gözlerimi dolduran o anı sizlerle bir kez daha paylaşmak istedim. En mutlu ağlayışlarımı yaşadığım bugünlerde Cumhuriyetimizin 100. Yılında ülkeme bu başarıyı getirmek hayatımın en gurur verici anlarından biri olarak aklımdan ve kalbimden çıkmayacak" sözleriyle anlattı.

Türk kadınlarına mesaj

22 yaşındaki yüzücü "Tüm Türk kadınları, her birinizin içinde aklınıza koyduğunuzu yapabilecek güç ve mucize var! Önce Cumhuriyetimize sonra her birinize Kuzey Kanalı geçişim armağan olsun" dedi.