19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.06.2023 14:18 | Son Güncelleme: 23.06.2023 15:52

Aziz Yıldırım: Kongrede aday çıkmazsa ben adayım

Ali Koç'a kongre çağrısı yapan Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım "Güvenoyu al ya da bu konuyu kapat. 'Aday çıksın yaparım' jestlerini bırak. Hiç kimse çıkmazsa, ben adayım" dedi. Yıldırım gönlündeki adayların da Murat Ülker ve Ferit Şahenk olduğunu söyledi
Aziz Yıldırım: Kongrede aday çıkmazsa ben adayım

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Ali Koç'un Olağan Mali Genel Kurul'daki kendisini hedef alan sözleri üzerine bir basın toplantısı düzenliyor. Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

  • İstemesek de böyle basın toplantılar düzenliyoruz. Ben 5 yıl önceki kongreden sonra, Fenerbahçe'yle ilişkimi keserek yeni bir hayat kurdum. Siz beni rahat bırakmıyorsunuz. Ben emekli oldum. Açıklama yapsam, neden yaptı... Yapmasam, 'Ben Fenerbahçe'yim' diyen adam neden konuşmuyor...
  • Ali Bey'i seçen kongre üyeleri ortada yok. 16 bin kişi oy verdi. Seçtiniz. 5 senede nerede verilen sözler? Neden yoksunuz kongre üyeleri? Başkan bağırıyor, 'Başkan adayı çıksın, kongre yapacağım' diyor.
  • Kongreden önce açıklamayı ben yaptım ama arkadaşlarımı da kapsıyordu. Neden yaptık? Fenerbahçe yönetimi son 5 senedir güçsüz. Ali Bey'in şahsıyla bu yürümez. Benim dönemimde, güçlü insanlar vardı.
  • Benim dışımda da kamuoyuna mesaj verecek, kavga edecek insanlar vardı. Bugün maalesef bu yok. Olağanüstü kongre yap deme sebebim buydu. Güven oyu iste, seçim değil.
  • Pendikspor'a yenilip, Türkiye Kupası'ndan elendiğimiz sene kongre kararı aldık. Kimse çıkmadı, tek başıma kaldım ama güçlü bir yönetim yaptık. 2006'da Denizlispor maçı sonrasında da aynısını yaptık. Ali Bey de o dönem yönetime girdi. Güvenoyu alarak devam ettik. Metris'ten döndükten sonra da yaptık. Bunlardan korkmamak lazım.
    2024 seçiminde adaylar çıkmalıdır. Fenerbahçe hiçbir zaman başkansız kalmaz, kalamaz. 50 bin kongre üyesi var. En az 15 bin tanesi başkan adayı olarak ortaya çıkabilir.
  • 'Benden başka aday çıkmaz' diyerek yürümek yanlıştır. Camia tehdit edilemez. Bu camia büyüktür ve o büyüklüğü ummadığınız anda gösterir.
  • Ali Bey ya kongre yap ve güvenoyu al ya da bu konuyu kapat. 'Aday çıksın yaparım' jestlerini bırak. Hiç kimse çıkmazsa, ben adayım. Bunu böyle bil. Hem Fenerbahçe'yi küçültüyorsun hem de kendini. Camiayı zorlama.
  • Biz bıraktığımızda olan ortada, gelen durum ortada. Fenerbahçe borç batağındadır. Satsınlar malları ödesinler. Alan çıkmazsa ben alacağım, söylüyorum. Kongre üyeleri hesap sorsun, hesap. 612 milyon euro diyorlar, onlar da oturmuş dinliyor. Aziz Yıldırım açıklama yapsın diyorlar. Al işte, hesap bu. Bir daha da konuşmam. Bana ne kardeşim? 20 yıl başkanlık yapmışım, hesabı kitabı bırakıp gitmişim. Beni rahat bırakın.

     

Senden sonra sponsorluk ne olacak?"

  • Koç grubuna yaptığı sponsorluklar için teşekkür ederiz, Allah razı olsun. Katkı sağlarken para veriyor olarak düşünmemek lazım. Fenerbahçe, Koçspor oldu. Yönetimle ilgili öyle şeyler duyuyoruz ki. Doğru yanlış bilmiyorum ancak doğruysa yandık. Sen gittin, yeni gelen arkadaş sponsor bulmakla mı uğraşacak? Biz Adidas'tan yılda 6 milyon dolar para alıyorduk.

"Ben başkan aramıyorum, düşünenler bana geliyor"

  • Şimdi diyorlar ki Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'ye başkan arıyor. Ben kimseyi aramıyorum. Başkan olmayı düşünenler bana geliyor 'Bu kulübün hali ne olacak?' diye.

"Ülker ve Şahenk'e destek veririm'

Benim gönlümden geçen başkan adayı Murat Ülker. Benim dostumdur. Sürekli görüşürüz. Kendisi bütün Fenerbahçelilerin tanıdığı, büyük bir Fenerbahçelidir. Ben onun olmasını çok isterim. Başkanlık ona çok yakışır ancak karar onundur. Ferit Şahenk aday olursa ona da destek veririm. Başkanlığa yakışır. Nihat Özdemir diyorlar ama kurallara göre Nihat Bey olamıyor. Çünkü kulüpten istifa etti. Yönetmeliğin değişmesi gerekir.

Ülker: Aday değilim

Murat Ülker, Aziz Yıldırım'ın sözleri sonrası 2024 Fenerbahçe başkanlık seçimleriyle ilgili Candaş Tolga Işık'a konuştu: Aziz Bey'e çok teşekkür ederim ama aday değilim. Neden? Çünkü duracak yeri bilirim"