20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.01.2024 04:31 | Son Güncelleme: 29.01.2024 14:05

Bir maçta Real kurmaylarını ikna etti

Real’in Barcelona’nın elinden kaptığı Arda ilk kez sahaya çıkınca The Athletic, 18 yaşındaki oyuncunun film gibi transfer öyküsünü yazdı. Kırılma noktası, Real yetkililerinin Arda’yı izlediği Fenerbahçe-Sevilla maçıydı
Real Madrid’li oyuncular Arandina’ya attıkları golü kutluyor. (Fotoğraf: Getty Images)
Real Madrid’li oyuncular Arandina’ya attıkları golü kutluyor. (Fotoğraf: Getty Images)

Mario Cortegana / The Athletic

Arda Güler bu yaz Fenerbahçe’den Real Madrid’e 20 milyon euro’ya transfer olduktan yüz seksen dört gün sonra cumartesi akşamı yeni takımıyla ilk maçına çıktı.

18 yaşındaki Arda sakatlık sorunları yüzünden aylardır arkadaşlarını Santiago Bernabeu’da oyuncuların aile ve yakınlarına ayrılan koltuklardan izlemiş, bu anı çok beklemişti. İnce yapısı ve mütevazı tavrıyla tribünlerde çoğu zaman dikkat çekmedi. Halbuki gelişi büyük ilgi ve heyecan yaratmıştı.
Hücuma dönük orta saha oyuncusu Real formasını ilk kez geçen hafta sonu İspanya Kral Kupası’nda dördüncü lig ekibi Arandina’ya karşı oynanan deplasman maçında giydi. Hava sıcaklığının sıfırın altında olması ve zeminin kötü durumu sebebiyle ilk 11 başlaması kimilerine sürpriz oldu. Ancak teknik ekipten ismini vermek istemeyen kişilerin bildirdiğine göre oyuncunun fiziksel durumu hakkında endişe kalmamıştı.