26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.02.2023 15:01 | Son Güncelleme: 02.02.2023 15:50

Bolt'un 12 milyon dolarının izi bulundu

Usain Bolt'u bir gecede 12 milyon dolarından eden skandalın ayrıntıları ortaya çıktı. 39 müşteriyi daha dolandıran yatırım danışmanının mağdurların parasını ödemek için Jamaikalı eski sporcudan borç istediği tespit edildi
Bolt'un 12 milyon dolarının izi bulundu

8 altın madalyalı efsane sporcu Usain Bolt'un, Jamaika merkezli yatırım şirketi Stocks and Securities Ltd. (SSL) hesabındaki 12 milyon dolar buhar oldu. Bolt ne bankasından ne de yetkililerden geçerli bir cevap alamadı. Şimdi yatırım firmasının yeni açıklamaları suçu Bolt da dahil 40 müşterisini dolandıran bir çalışanına yükledi.

Stocks and Securities Ltd. e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, Bolt'un idari ekibi 11 Ocak'ta firmaya bir SSL çalışanının ofislerine geldiğini söyledi. İdare ekibin açıklamasına göre bu çalışan beyanlarda tahrifat yaptığını ve müşterilerinin parasını çaldığını itiraf etti. SSL'ye göre bu çalışan diğer mağdurlara geri ödeme yapmak için Bolt'tan kredi talebinde bile bulunmuş.

Hem dolandırmış hem de borç para istemiş

Kingston merkezli firma adını açıklamadığı çalışanının itirafına rağmen, hala diğer SSL müşterilerine geri ödeme yapmak için Bolt yönetim grubundan borç para istediğini paylaştı. Firmanın bir şirket disiplin panelinin bu çalışanını ihmal ve ciddi beceriksizlik nedeniyle işten çıkarılmasını tavsiye ettiğini de ekledi.

1 milyon dolarlık sigortadan Bolt'a 12 tane lazım

Stocks and Securities halen toplam kayıplarını değerlendirdiğini ancak  müşterilerin büyük çoğunluğunun dolandırıcılıktan etkilenmediğini paylaştı. SSL, firmanın sigorta poliçesinin çalışanların sahtekarlığı ve sahteciliği için 1 milyon dolara kadar teminat içerdiğini ve çalışanının tazminat ödemesi için de çaba sarf edildiğini söyledi.