06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.11.2023 16:34 | Son Güncelleme: 06.11.2023 17:13

Burak Yılmaz ile Başkan Çebi görüştü: Beşiktaş'taki yoluna devam edecek

Antalyaspor-Beşiktaş karşılaşmasında yaşanan olaylar ve alınan yenilgi sonrası teknik direktörlüğe devam edip etmeyeceği tartışılan Burak Yılmaz'a dair karar verildi. Yılmaz ile görüşen Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi'den yola birlikte devam etme kararı çıktı
Burak Yılmaz ile Başkan Çebi görüştü: Beşiktaş'taki yoluna devam edecek

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Bitexen Antalyaspor ile karşılaşan Beşiktaş 3-2 mağlup oldu. Maçın devre arasında Beşiktaşlı Eric Bailly ile Tayfur Bingöl arasında yaşanan olaylar maç sonrasında teknik direktör Burak Yılmaz'ın açıklamalarıyla iyice büyüdü. Yaşanan krizin ardından yaptığı açıklamalarda "Başkanımla konuşacağım, ben 3-4 Aralık’a kadar devam edeceksem küçük bir isteğim olacak" ifadelerini kullanan Yılmaz, Beşiktaş Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi ile görüştü. İkili arasında gerçekleşen toplantıdan yola devam etme kararı çıktı.

Ne olmuştu?

Maçın devre arasında Beşiktaşlı futbolcular Eric Bailly ve Tayfur Bingöl arasında tartışma yaşandı. İkinci yarı oyuna devam ettirilmeyen Bailly'nin Bingöl'ün yakasına yapıştığı söylendi. Teknik direktör Burak Yılmaz ise maçın ardından gazetecilere verdiği demeçte olay hakkında, “Benim teknik direktörlük hayatım umurumda değil. Teknik direktörlük yapmasam ne olur ya? Hiç futbolun içinde olmasam ne olur? Hele ki bizim ülkemize gelip, bizim oyuncularımıza saygısızlık, terbiyesizlik yapanı asla kabul etmeyeceğim. Beni tanıyorsunuz, ben kabul etmeyeceğim bunu. Sonu ne olursa olsun. Devre arasında bir tatsızlık yaşandı o yüzden çıkarttım. Sakatlık durumu yok. Tamamen yakışıksız bir hareket yüzünden oyundan çıkarttım" ifadelerini kullandı.

"Devam edeceksem küçük bir isteğim olacak"

“Türk yabancı diye ayırmam. Ama benim oyuncuma, öyle yakasına, Beşiktaş formasını çekip yapamazsın. Ve bunu devam ettiremezsin. Ben böyle bir adamım. Ben buna devam ediyorsam da, teknik direktörlük hayatıma böyle devam edeceğim. Hoca olmak isteyen sevgili büyüklerimiz var. İzlemiyorum, etkilenmemeye çalışıyorum. Kanal kanal gezen büyüklerimiz var. Başkanımla konuşacağım, ben 3-4 Aralık’a kadar devam edeceksem küçük bir isteğim olacak. Ama olmayacaksa yarın teşekkür edeceğim.”

“Beşiktaş’ta kaos yok”

“Beşiktaş’ta kaos var, biz de vuralım. Beşiktaş’ta kaos falan yok abi. Bu nedir? Başkanımla görüşeceğim. Kimse merak etmesin herkes. Başkanımla saygılı şekilde elini öper ayrılırım. Ama kalıyorsam da isteğim olacak.”