27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.05.2023 15:29 | Son Güncelleme: 17.05.2023 17:20

CEV Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez Türk finali

Son Avrupa Şampiyonu VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde bir diğer Türk temsilci Eczacıbaşı Dynavit ile karşı karşıya geliyor. Turnuva tarihinde bir ilk olacak olan mücadele 20 Mayıs'ta TSİ 18.30'da İtalya'nın Torino kentinde gerçekleşecek
Fotoğraf: FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası - Eczacıbaşı Dynavit-Vakıfbank - 17 Aralık 2022
Fotoğraf: FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası - Eczacıbaşı Dynavit-Vakıfbank - 17 Aralık 2022

CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde VakıfBank ile Eczacıbaşı Dynavit karşı karşıya geliyor. VakıfBank, Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu unvanını korumak için sahaya çıkacak. Eczacıbaşı ise uzun zamandır beklediği Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istiyor.

Turnuva tarihinin en çok karşı karşıya gelen iki ekibi olan VakıfBank ile Eczacıbaşı Dynavit bugüne kadar CEV Şampiyonlar Ligi’nde 17 kez kozlarını paylaştı. Bu mücadelelerin 13’ünü VakıfBank kazanırken Eczacıbaşı Dynavit sadece 4'ünden galip ayrılabildi.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde rekorların takımı VakıfBank

Geçtiğimiz sezon Slovenya’da Imoco Conegliano’yu yenerek 5. CEV Şampiyonlar Ligi zaferine ulaşan VakıfBank, bu kupayı en çok kazanan takım konumunda. Avrupa Şampiyonu unvanını korumak için sahada olacak sarı-siyahlılar turnuvada üst üste iki sezon şampiyon olmayı başaran son ekip (2016-2017, 2017-2018).

Süper Final'e çok iyi hazırlandık

Eczacıbaşı Dynavit Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Ferhat Akbaş, CEV Şampiyonlar Ligi'nde VakıfBank ile yapacakları Süper Final'e çok iyi hazırlandıklarını, kupayı müzelerine götürmek istediklerini söyledi.

İki Türk temsilcisinin CEV Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak olmasının önemine dikkati çeken Ferhat Akbaş, "İki Türk takımı finalde olacak ve bu maç İtalya'da. Voleybolda en çok rekabet eden 2 ülke. Onların ev sahipliğinde final oynayacağımız için çok mutlu ve gururluyuz. İyi çalıştık. Umarım finale çok iyi bir şekilde giriş yaparız ve kazanan taraf biz oluruz. Ligde oldukça mücadeleci bir final etabı oldu. Kısa bir aramız vardı. Son 3 günde ciddi bir takım yüklemesi yaptık. Bunun faydasını alacağımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Şampiyonluğun geleceğine inanıyoruz"

Eczacıbaşı Dynavit'in milli oyuncusu Saliha Şahin, Süper Final'e sıkı hazırlandıklarını ve CEV Şampiyonlar Ligi kupasını almak istediklerini kaydetti. VakıfBank ile çok önemli ve zor bir maça çıkacaklarının altını çizen Saliha, "Tarihte ilk kez 2 Türk takımı finalde karşılaşacak. Bu çok gurur verici. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. VakıfBank iyi varyasyonlara sahip bir takım. Bunu düşünerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şampiyonluğun geleceğine inanıyoruz. Ekstra bir motivasyona ihtiyacımız yok. Bu kupayı getirmeyi çok istiyoruz." şeklinde konuştu.