25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.06.2022 12:21 | Son Güncelleme: 20.06.2022 12:34

Chelsea başkanı Bruce Buck, 19 yılın ardından kulüpten ayrılıyor

Chelsea, başkan Bruce Buck'ın bu ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu
Chelsea başkanı Bruce Buck, 19 yılın ardından kulüpten ayrılıyor

İngiliz profesyonel futbol kulübü Chelsea, 19 yıl sonra, bu ay sonunda Bruce Buck’ın başkanlık görevinden ayrılacağını açıkladı. Buck’ın kararı, kulübün eski sahibi Roman Abramovich’in Putin ile olan yakın bağları nedeniyle Todd Boehly’ye satılmasından üç hafta sonra geldi. Hükümet mavileri, Abramocivh ile uzun süredir devam eden bağlarını koparmaya çağırmıştı. 

Kıdemli danışman olacak

Chelsea'nin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada Buck, "Chelsea'nin sahada büyük başarılar elde etmesine ve toplumda olumlu bir etki yaratmasına yardımcı olmaktan gurur duyuyorum. Sahiplerin Chelsea'nin geleceği için zorlayıcı bir vizyonu var ve inanılmaz kadromuz, oyuncularımız, koçlarımız ve destekçilerimizle birlikte bu yeni rolde onlara yardım etmeyi dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.  Buck başkanlık rolünden ayrılsa da kıdemli danışman olarak kulübü desteklemeye devam edecek.

Boehly: Hizmetleri için teşekkür ederiz

Boehly, kendi yaptığı bir açıklamada çalışmaları için Buck'a teşekkür etti. Boehly, “Bruce, Chelsea Futbol Kulübü'nü uluslararası ve yerli futbolun en üst seviyelerine taşırken, spordaki en aktif sosyal sorumluluk projelerinden birini de geliştirmiştir. Bruce'a hizmeti ve kulübe bağlılığı için teşekkür ederiz” sözlerini kullandı.

Rus oligark Abramovich’in en yakın iki yardımcıları olmalarına rağmen Buck ve kulübün yöneticisi Marina Granovskaia, Boehly’nin devralımında önemli roller oynadı. Kulüpteki pozisyonlarının Boehly'nin devralması nedeniyle belirsiz olduğu konuşulsa da Granovskaia'nın Stamford Bridge'deki pozisyonu açısından henüz bir değişiklik olmadı. Ancak Alman yayın organı Bild, kulüple son bir transfer döneminden sonra Granovskaia’nın  Ağustos ayında kulüpten ayrılabileceğini bildirdi.

Buck döneminde 18 büyük kupa

Buck, devralma tamamlanmadan önce geçen sezonun sonlarına doğru yapılan maçlarda Boehly'nin yanında otururken görülmüştü. Buck'ın kulüpte geçirdiği süre boyunca Chelsea, 18 büyük kupa kazanarak dünyanın en başarılı kulüplerinden biri olmuştu. 

Chelsea'nin açıklamasında ayrıca şunlar yer aldı:

"Kulüp Buck yönetiminde ticari gelirlerini önemli ölçüde artırdı, Cobham'da birinci sınıf eğitim tesisleri kurdu ve futboldaki en iyi gençlik akademilerinden birini geliştirdi. 2010'da Buck, Mütevelli Heyeti ve Başkan olarak, gençlik sporlarına erişimin artırılması, eğitim ve istihdam programlarına ev sahipliği yapma ve ayrımcılıkla mücadele kampanyalarına öncülük etme dahil olmak üzere çok çeşitli girişimleri destekleyen Chelsea FC Vakfı'nın kurulmasına yardımcı oldu”

(Kaynak: DailyMail)