22 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.09.2024 21:59 | Son Güncelleme: 21.09.2024 23:00

Dev derbi Galatasaray'ın: Kadıköy'de 3-1 kazandı, ligde seri 6 maça çıktı

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında oynanan derbide Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 yendi. Ligde kayıpsız ilerleyen sarı-kırmızılılar bu sonuçla puanını 18'e yükseltti ve liderliğini sürdürdü
Dev derbi Galatasaray'ın: Kadıköy'de 3-1 kazandı, ligde seri 6 maça çıktı

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasındaki derbide Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Galatasaray, 6'da 6 yaptı.  Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 20. dakikasında Dominik Livakovic'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen sarı-kırmızılılar, 28. dakikada Victor Osimhen-Dries Mertens ortaklığı sonrası gelen golle farkı 2'ye çıkardı.

Maçın devre arasına 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle girildi. İkinci yarıya iyi başlayan sarı-kırmızılı takım, 59. dakikada Gabriel Sara'nın şık golüyle 3-0 üstünlük kurdu. Fenerbahçe, 63. dakikada Edin Dzeko'nun penaltıdan kaydettiği golle farkı 2'ye indirse de kalan dakikalarda skor değişmedi ve Galatasaray derbiden 3-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Süper Lig'e 6'da 6 yaparak başlayan Galatasaray, liderliğini sürdürdü.
Jose Mourinho yönetiminde çıktığı ilk derbiyi kaybeden Fenerbahçe ise 13 puanda kaldı. 

Karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan, iki takımdan toplam 9 oyuncuya sarı kart gösterdi. Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş (yedek kulübesinde), Fred, En-Nesyri, Galatasaray'da ise Yunus Akgün, Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz ve Ismail Jakobs sarı kart gördü. 

Tarihinin en iyi başlangıcını tekrarladı

Sarı-kırmızılı ekip, ilk 6 maçını kazanarak Süper Lig tarihindeki en iyi sezon başlangıcını tekrarladı. Kendi adına en iyi sezon başlangıcını Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard yönetiminde 2009-2010 sezonunda 6'da 6 yaparak gerçekleştiren sarı-kırmızılı ekip, bu sezon bu başarısını yineledi. Galatasaray, 7. haftada sahasında Kasımpaşa'yı yenmesi durumunda kendi rekorunu kırarak tarihi bir başlangıç yapacak.

Puan farkı 5'e çıktı

Galatasaray, rakibi Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını 5'e çıkardı. Sezona iyi başlayan iki takımın mücadelesinde kazanan sarı-kırmızılı ekip oldu. Derbiye 2 puan önde gelen Galatasaray, rakibiyle arasındaki puan farkını açtı.

Kadıköy'de iyi performans devam ediyor

Galatasaray, son dönemde Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı maçlarda aldığı iyi sonuçlarla dikkati çekiyor. Sarı-kırmızılı ekip, Kadıköy'de çıktığı son 8 derbide sadece 1 kez mağlup oldu. Üç beraberliği bulunan Galatasaray, dördüncü kez galip geldi. Ülker Stadı'nda son 2 derbide 3-0 ve 0-0'lık sonuçlar alan "Cimbom", üçüncü müsabakayı 3-1 kazandı.

Ligde 16 maç sonra evinde 3 gol yedi

Fenerbahçe, ligde iç sahada 16 maç sonra kalesinde 3 gol gördü. Son olarak geçen sezon Trabzonspor'a sahasında 3-2 yenilen sarı-lacivertliler, 16 maç sonra Galatasaray karşısında kalesinde 3 gole engel olamadı.

Bu sezon ligde ilk kez kaybetti

Fenerbahçe, bu sezon ligde ilk kez mağlup oldu. Sezona etkili bir başlangıç yapan ve oynadığı 5 maçın 4'ünü kalesini gole kapatarak kazanan sarı-lacivertliler, tek puan kaybını deplasmanda 2-0 öne geçtiği Göztepe müsabakasında yaşamıştı. Fenerbahçe, geride kalan 5 maçta hiç yenik duruma düşmezken, Galatasaray karşısında ilk defa skorda geride kaldı. Öte yandan sarı-lacivertliler, bu sezon evinde ligde ilk kez gol yedi.

Mourinho 3'lüye döndü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Galatasaray karşısında son bölümde 3-5-2 dizilişini tercih etti. Deneyimli teknik adam, skorun 3-1'e gelmesinin ardından 67. dakikada savunmadan Alexander Djiku'yu çıkartırken, santrfora Youssef En-Nesyri'yi çekti.