22 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.09.2024 22:20 | Son Güncelleme: 22.09.2024 00:40

Mourinho: Salakça bir cevap olarak gözükecek ama bizden daha çok gol attıkları için kazandılar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Mourinho, Galatasaray'a 3-1 mağlup oldukları derbi için, "Salakça bir cevap olarak gözükecek ama onlar bizden daha çok gol attıkları için kazandı" yorumunu yaptı
Mourinho: Salakça bir cevap olarak gözükecek ama bizden daha çok gol attıkları için kazandılar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Kadıköy'de Galatasaray'a 3-1 kaybettikleri derbiyi değerlendirdi. Mourinho, "Salakça bir cevap olarak gözükecek ama onlar bizden daha çok gol attıkları için kazandı. Daha çok gol atan takım kazandı. Bu, futbolun pragmatizmi. Çünkü bizim maça ne kadar iyi başlamış olmamızın, ne kadar domine ettiğimizin bir önemi yok" ifadelerini kullandı.

"İlk golü yedik, hiçbir şey yoktu ortada" diyen Mourinho şöyle devam etti: "Yanlış hatırlamıyorsam, stoper ceza sahasına girdi ve onun hareketlenmesini kaçırdık. Sonrasında tekrar maça döndük ama ne kadar pozisyona girdiğimizin bir önemi yok. Çok fazla pozisyon kaçırdığımızın da bir önemi yok. Tek önemli şey, onlar bugün 3 gol attı, biz sadece 1 gol attık. Pragmatik olarak baktığımızda, onlar daha çok gol attığı için kazandı."

"Rakip taçtan iki gol attı"

İkinci yarıda oyuna giren isimlerden beklediği katkıyı alıp alamadığı sorulan Mourinho, "Futbolda yeterince süre geçirdim. kaybettiğiniz zaman oyuna giren oyuncular isteğiniz şeyleri yapamadığında bu tarz soru işaretlerinin oluşacağını bilecek kadar tecrübem var ama futbol bu. Amrabat'ın sahte, hibrit bir stoper olarak çok iyi bir ikinci yarı geçirdiğini düşünüyorum. Bence ilk yarıda eksik olan akışkanlığı sağladı. İrfan ve En-Nesyri girdikleri zaman ellerinden geleni yaptılar. Onların daha fazlasını yapmasını isterdim. Nesyri bugün inanılmaz şanslar yakaladı ama atamadı. Osimhen - Mertens benzeri bir pozisyon da yakaladık ama atamadık. Tabii ki onun açısından mutlu bir maç olmadı ama sonradan girenlerin suçlanmasını kabul edemem. Maximin de bugün çok fazla pozisyona girdi ama tekrarlıyorum, rakip iki taç atışından gol buldu. Bu onların suçu değil bizim suçumuz" dedi.