18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.11.2023 17:22 | Son Güncelleme: 06.11.2023 17:40

Dursun Özbek: Galatasaray'ın görüşü Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanması

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Suudi Arabistan'da oynanacağı duyurulan Süper Kupa maçına ilişkin, "Bu görüşüldü. Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu'nun görüşü kupanın Türkiye'de oynanması" dedi
Dursun Özbek: Galatasaray'ın görüşü Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanması

Kasım ayı Galatasaray Olağan Divan Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe ile karşılaşacakları Suudi Arabistan'da oynanması kararlaştırılan Süper Kupa finaline ilişkin "Kurulda birçok gündem maddesi vardı. Bir tanesi de Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanmasıydı. Bu görüşüldü. Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu'nun görüşü kupanın Türkiye'de oynanması" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe de Türkiye'de istiyor

Kasım ayı Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda da 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa Finali'nin Türkiye'de oynanması için önerge verildi. Oy birliği ile kabul edilen önergede gerekçe olarak "Cumhuriyet'in 100. yılında Süper Kupa Finali'nin, Atatürk ilke ve devrimlerine karşı bir ülkede oynanması, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu Fenerbahçe'nin tarihine, şan ve şerefine bağdaşmayacağından, finalin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ya da Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanmasının kabulünün Yüksek Divan Kurulu'nun oylarına sunulmasını teklif ederiz" ifadelerine yer verildi.