Fenerbahçe’nin transfer atağı, Jose Mourinho ile yolların ayrılmasının ardından başladı, uçaklar peş peşe İstanbul’a iniyor.
Kerem Aktürkoğlu transferini tamamlayan Paris Saint-Germain yıldızı Marco Asensio’yu İstanbul’a getiren Sarı Lacivertlilerin bugün ilerleyen saatlerde de Manchester City kalecisi Ederson'u kente getirmesi bekleniyor.
Tüm bu kritik transferler yapılırken Başkan Ali Koç’un rahatsız olduğu ancak tüm süreçleri hasta yatağından yönettiği öğrenildi.
Kandilli görüşmesi
Süper Lig milli araya girerken Fenerbahçe’de teknik direktör arayışı da tam gaz sürüyor.
Basında çok sayıda isim anılsa da birinci aday İsmail Kartal. 2003-24 sezonunda 99 puanla kaçan şampiyonluk akıllardan halen silinmedi.
Kartal’ın Fenerbahçe Asbaşkanı Hamdi Akın’ın Kandilli’deki yalısından çıkarken çekilen bir fotoğrafı sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yayımlanmıştı.
Önce küçük bir Boğaz dedikodusu: Fotoğrafın Hamdi Akın’ın komşusu Halis Komili’nin yalısında çalışan bir bahçıvan tarafından çekildiği öğrenildi.
Gelelim görüşmelere…
“Çok güçlü bir ekip kur"
Fenerbahçe yönetimi İsmail Kartal’ı takımın başında görmeyi çok istediğini tecrübeli teknik adama iletti. Görüşmelerde maaş gibi maddi konular masaya gelmedi. Ancak Fenerbahçe Kartal’dan “çok güçlü bir teknik ekip kurmasını” istedi. Fenerbahçe ayrıca bu yardımcı ekip için Kartal’a bazı isimler önereceğini iletti.
Mourinho mağlubiyet değil o sözler yüzünden gönderildi
Fenerbahçe yönetimi 1-0 mağlubiyetle sonuçlanan Benfica deplasmanının ertesi günü Jose Mourinho ile yollarını ayırmıştı. Ancak ayrılık kararı UEFA Şampiyonlar Ligi şansının kaybedilmesinden saatler önce, Mourinho’nun demeçleri üzerine verilmişti.
Portekizli hoca, maçtan önce “Eğer Şampiyonlar Ligi kulübüm için hayati öneme sahip olsaydı, Feyenoord ile Benfica arasındaki süreçte bir şeyler yapılırdı. Feyenoord maçında oynayan aynı oyuncular sahada olacak. Bundan sonrası için ne olur bilmiyorum” diye konuşmuştu.
İşte bu sözler Fenerbahçe yönetiminin daha uçaktayken hoca ile devam etmeme kararı almasında etkili oldu. Kararın açıklanması için maçın ertesi günü beklendi.
Kaynak: Gazete Oksijen

