06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.07.2023 11:04 | Son Güncelleme: 28.07.2023 11:31

Erden Timur'dan Ali Koç'un Zaha transferiyle ilgili iddialarına yanıt: Rakamlara sponsorluk dahil

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, dün yaptığı basın açıklamasında Ali Koç'un Zaha transferiyle alakalı "Rakamlar yüzde yüz yanlış" ifadelerine yanıt vererek "Rakamların içerisinde sponsorluk kısmı da var... Herkes her şeyin parayla ilgili olduğunu düşünüyor" dedi
Erden Timur'dan Ali Koç'un Zaha transferiyle ilgili iddialarına yanıt: Rakamlara sponsorluk dahil

Galatasaray Spor Kulübü'nün GKN Kargo ile sponsorluk sözleşmesi imza töreninde konuşan Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un Galatasaray'ın Wilfried Zaha transferiyle ilgili açıkladığı rakamlar üzerine yapılan tartışmalar hakkında "Açıklanan rakamların içinde sponsorluk kısmı da var. Bir de oyuncunun kendi haklarıyla sponsorlarla anlaştığı ekstra kısım da var. O çok daha az bir kısım. Herkes her şeyin parayla ilgili olduğunu düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Herkesi her şeyin parayla ilgili olduğunu düşündüğünü söyleyen Timur, "Geçtiğimiz seneki kadro veya Şampiyonalar Lig deniliyor, tabii ki etkisi var. Geçen seneki Şampiyonlar Ligi’ni bırakın Avrupa bile yoktu. O insanlar projeye ikna oldu. Önceki maaşından az olanlar var. Hayattaki her şeyin para olduğuna inanmak anlamsız" dedi.

"Ana unsuru para olan kişiyi takımda istemiyoruz"

Timur, Hayatı öyle yaşamanın çok zor olduğunu söyleyerek "Öncelikle mutluluğa, doğru projeye ve samimiyete bakıyor. Bir şey olmadığı zaman şunu diyorlar, Şampiyonlar Ligi var, geçen sene yoktu. Icardi, Mertens, Zaniola, Torreira, Oliveira, hepsi ciddi teklifler almıştı" dedi. Timur aynı zamanda, Angelino'nun 150 bin euro maaşla geldiğini ve insanların değerlerine saygı duymak gerektiğini hatırlattı. Ana unsuru para olan kişinin takımda olmasını istemediklerini dile getiren Başkan vekili, "Çünkü aynı hayali kurmak bambaşka bir şey. Çok büyük rakamlar konuşuluyor, hiç öyle şeyler değil. Bazı futbolcu başka kulübe gitmek ister bunlar normal şeyler" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sarı-kırmızılı ekibin gerçekleştirdiği Wilfried Zaha transferi için "Malum transferle ilgili biz görüştük, görüştük... Yıllık rakam 9'a (milyon euro) kadar geldi. Sonra biz masadan kalktık. Rakip takım (Galatasaray) transfer yaptı. Açıkladıkları rakamlar yüzde 100 yanlış rakamlardır. Bunu size adım gibi söyleyebilirim. Çünkü bizde de evrak var. Bizim yüzde 50'mize alıyorlarsa bir şey diyemem, büyük başarı. Ancak öyle bir şey olmadığını gayet iyi biliyorum. Başka transferlerde de bunu biliyorum" ifadelerini kullanmıştı.