28 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.06.2024 00:12 | Son Güncelleme: 25.06.2024 00:24

EURO 2024'te bir son dakika hikayesi daha: İtalya Hırvatistan'ı 90+8'de yıktı

EURO 2024 B Grubu maçları tamamlandı. İspanya'nın daha önce liderliği garantilediği grupta İtalya, 90+8. dakikada Hırvatistan ağlarına attığı golle ikinci olarak bir üst tura yükseldi. İspanya'ya 1-0 yenilen Arnavutluk ise turnuvaya veda etti
EURO 2024'te bir son dakika hikayesi daha: İtalya Hırvatistan'ı 90+8'de yıktı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) B Grubu maçları tamamlandı. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada B Grubu'nun üçüncü ve son maçları Arnavutluk ile İspanya, Hırvatistan ile de İtalya arasında gerçekleşti. Düsseldorf'taki müsabakada daha önce gruptan lider çıkmayı garantileyen İspanya, Arnavutluk'u Ferran Torres'in 13. dakikada kaydettiği golle devirdi. 

Leipzig'de oynanan günün diğer maçı ise nefesleri kesti. Grupta 1 puanı bulunan Hırvatistan ile 3 puanlı İtalya'nın karşı karşıya geldiği müsabakada, Hırvatistan 55. dakikada yıldız oyuncusu Luka Modric'in golüyle öne geçti.

Maçın bu şekilde tamamlanması durumunda Hırvatistan'ın eksi averajla son 16 turuna yükseleceği eşleşmede, İtalya son dakika golüyle sevinen taraf oldu.

Müsabakanın 90+8. dakikasında Mattia Zaccagni ile beraberliği yakalayan İtalya, grubu 4 puanla 2. sırada tamamlayarak bir üst tura yükseldi.

İtalya'nın rakibi İsviçre 

İtalya, son 16 turunda A Grubu'nu ikinci sırada bitiren İsviçre ile eşleşti. İsviçre-İtalya karşılaşması, 29 Haziran Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Hırvatistan en iyi üçüncülerden biri olmayı bekleyecek

Hırvatistan, grupta üç maç sonunda topladığı 2 puanla üçüncü sırayı aldı. Hırvatlar, kalan maçlarda alınan sonuçlara göre en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girmeyi bekleyecek. Arnavutluk ise bir puanla dördüncü olarak turnuvaya veda etti.

Turnuva tarihinin en yaşlı golcüsü Modric

Luka Modric, 38 yaş 289 günlükken İtalya filelerine gönderdiği topla, Avrupa Şampiyonası tarihinin en yaşlı golcüsü olarak tarihe geçti. Ülkesinin Avrupa Şampiyonası tarihinde en çok forma giyen (16) oyuncusu Modric, Hırvatların turnuvadaki en golcü futbolcusu ünvanına da ortak oldu. Kariyerindeki 5. Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Modric, turnuva tarihindeki 4. golünü atarak bu alanda Perisic'i yakaladı. Modric, 80. dakikada oyundan çıkarken Hırvat taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı.

 

Kaynak: AA