05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.11.2023 13:41 | Son Güncelleme: 09.11.2023 13:46

Eurolig’e yeşil sponsor

Euroleague’in Barcelona’daki merkezinde 7 Kasım’da imzalanan anlaşma ile Enerjisa Commodities 3 yıllığına ligin yeşil sponsoru oldu. Bu kapsamda şirket oynanacak maçlarda oluşacak karbon ayak izini hesaplayarak karbon kredileri ile offset'lenmesini sağlayacak
Yeşim Nur Mantaş
Yeşim Nur Mantaş [email protected]
Enerjisa Commodities Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Erbil Bayçöl, Euroleague CEO’su Paulius Motiejunas ve Enerjisa Commodities Yönetici Direktörü Yusuf İlimsever.
Enerjisa Commodities Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Erbil Bayçöl, Euroleague CEO’su Paulius Motiejunas ve Enerjisa Commodities Yönetici Direktörü Yusuf İlimsever.

Enerjisa Commodities, Türkiye’nin lider elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim'in uluslararası alanda elektrik, doğal gaz, çevresel ürünler ticareti ve müşteri çözümleri alanlarında faaliyet gösteren markası. Hollanda merkezli şirket, Türkiye ve Avrupa’da, elektrik ticareti alanında uzmanlaşmış. Uluslararası elektrik kapasite ihaleleri, doğalgaz ticareti, enerji santrali dengesizliği yönetimi, firmaya özel yenilenebilir enerji santrali çözümleri, uluslararası yeşil çevresel ürün ticareti ve gönüllü yeşil sertifikasyon çözüm ortaklığı gibi hizmetler sunuyor.

Enerjisa Commodities, geçen Salı günü Euroleague’in Barcelona’daki merkezinde imzaladığı bir işbirliği anlaşmasıyla, organizasyonun Türkiye’deki resmi “Yeşil Sponsoru” oldu. Beş kıtada 25’den fazla ülkede faaliyet gösteren Enerjisa Commodities bu sponsorluk ile yeşil enerji ve sürdürülebilir gelecek gibi başlıklarda kamuoyu nezdinde farkındalığı güçlendirmeyi hedefliyor. Anlaşma 2023-24’ten 2025-26’ya üç sezon boyunca geçerli olacak.

Anlaşmaya imza atan Euroleague Basketball CEO’su Paulius Motiejunas, konu ile ilgili olarak “Enerjisa Commodities gibi sektörün önemli bir liderinin Euroleague ile iş birliğine gösterdiği ilgiden gurur duyuyoruz. Türkiye, geniş basketbolsever kitlesi ile Euroleague’in en önemli pazarlarından biri. Çevresel bilinci geliştirmeye ve güçlendirmeye destek olan böyle bir markayla iş birliği yapmak bizim için çok önemli” açıklamasını yaptı.

Diğer taraftan Enerjisa Commodities tarafı da bu anlaşmadan heyecan duyuyor. Enerjisa Commodities Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Erbil Bayçöl, “Bu anlaşma bizim için uzun süreli ve ilham verici bir ilişkinin başlangıcı” dedi ve ekledi: Bu remarkable organizasyonun resmi yeşil partneri olmaktan çok heyecanlı ve gururluyuz. Anlaşma bizim için herhangi bir sponsorluk anlaşmasının çok ötesinde. Bu anlaşmayı milyonlarca insana gelecekteki sürdürülebilirlik yolculuğumuzda ulaşmak için büyük bir fırsat olarak görüyoruz.

Enerjisa Commodities yeşil sponsorluk kapsamında Euroleague’e lig kapsamında Türkiye'de maçların oynanacağı spor tesislerinin elektriğini uluslararası alanda en prestijli gönüllü karbon sertifikası olan I-REC ile sertifikalandırma ve lig sonunda Türkiye'de oynanacak maçlarda ulaşım, konaklama, yemek hizmetleri gibi nedenlerle oluşacak karbon ayak izini hesaplayarak karbon kredileri ile offset'lenmesinin sağlanması taahhütlerinde bulunuyor.