20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.08.2024 13:17 | Son Güncelleme: 05.08.2024 13:22

Fenerbahçe, Lille'i elerse Slavia Prag-Union SG eşleşmesinin galibiyle oynayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe, 3. eleme turunda Lille'i elemesi halinde play-off turunda Slavia Prag-Union SG eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Sarı-lacivertliler ilk maçı 20 ya da 21 Ağustos'ta oynayacak
Fenerbahçe, Lille'i elerse Slavia Prag-Union SG eşleşmesinin galibiyle oynayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe, 3. eleme turunda Lille'i elemesi halinde play-off turunda Slavia Prag-Union SG eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Sarı-lacivertliler ilk maçı 20 ya da 21 Ağustos'ta oynayacak.

Maç takvimi

Sarı-lacivertliler, Lille'i eleyip play-off'a kalırsa bu turdaki ilk maçını 20 ya da 21 Ağustos'ta oynayacak. Bu turun rövanş karşılaşmaları ise 27-28 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Fenerbahçe play-off'u geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasına kalacak.

Devler Ligi'nde yeni format

Şampiyonlar Ligi’nde yeni formata göre takım sayısı 32’den 36’ya yükseltilirken geleneksel grup aşaması yerine lig sistemine geçilecek. Takımlar 4’ü deplasman 4’ü ev sahibi olmak üzere toplam 8 karşılaşma oynayacak.

İlk 8'de yer alan takımlar son 16 turuna yükselecek

Ligi ilk 8'de bitiren takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek. Ligi 9 ile 24. sıralarda tamamlayan ekipler, son 16 turu için iki ayaklı play-off müsabakaları oynayacak.

Bu arada Şampiyonlar Ligi'nde dört yeni kontenjandan biri, UEFA klasmanında 5. basamakta yer alan ülkenin yerel liginde 3. sırayı elde eden takıma gidecek. Bir takım da "Şampiyonlar Yolu"ndan gelerek yerel lig şampiyonları arasından turnuvaya katılacak.