18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 20.04.2023 16:14 | Son Güncelleme: 20.04.2023 16:22

Fenerbahçe, transfer tekliflerinin duyurulması nedeniyle Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti

Fenerbahçe Kulübü, Erden Timur'un sarı-lacivertlilerin Nicolo Zaniolo teklifini paylaşması nedeniyle hukuki sürecin başladığını açıkladı. Kulüp transfer tekliflerinin yetkisiz bir kimse tarafından halka açıklanması nedeniyle FIFA'ya başvurduklarını duyurdu
Fenerbahçe, transfer tekliflerinin duyurulması nedeniyle Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Erden Timur'un, Nicolo Zaniolo tekliflerini paylaşması nedeniyle hem İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na hem de FIFA'ya şikayette bulunulduğunu açıkladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "29 Mart 2023 tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanan bir programda, Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekilinin, Fenerbahçe Futbol A.Ş.’ye ait gizli ticari bilgilerin canlı yayında alenen ifşası niteliğindeki açıklamaları nedeniyle Kulübümüz tarafından hukuki süreçler başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.  

Açıklamada şunlar yer aldı:

Kulübümüzün ticari sırrı niteliğindeki bilgi ve belgelerinin Kulübümüzün rızası olmaksızın yanlış ve yanıltıcı şekilde açıklanmasına bağlı olarak “Haksız Rekabet” ve “Ticarî Sır, Bankacılık Sırrı veya Müşteri Sırrı Niteliğindeki Bilgi veya Belgelerin Açıklanması” suçlarından söz konusu yönetici aleyhinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde şikayette bulunulmuştur.

Dürüstlük kuralına aykırı şekilde gerçekleştirilen bu davranış nedeniyle Türk Ticaret Kanununun “Haksız Rekabet” hükümlerine dayalı olarak haksız rekabetin tespiti talepli dava açılmıştır. Kulübümüzün gizli nitelikteki transfer tekliflerinin yetkisiz bir kimse tarafından halka açıklanması nedeniyle FIFA nezdinde,

FIFA Code of Ethics’in (FIFA Etik Mevzuatı) 17. maddesinde düzenlenen ‘Gizlilik Yükümlülüğü’ hükümlerinin ihlaline dayalı olarak yapılmış, bu ihlale iştirak etmesi muhtemel tüm kişi ve kurumlar hakkında FIFA Etik Kurulu nezdinde soruşturma başlatılması talep edilmiştir. Milyonların önünde, sporun ve spor yöneticiliğinin etik ilkeleri ile taban tabana zıt şekilde ortaya konan bu tutumla ilgili hukuki takibimiz sürecektir.