16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.08.2023 22:27 | Son Güncelleme: 01.08.2023 23:55

Fenerbahçe Zimbru'yu farkla geçti tur atladı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda 5-0 kazandığı maçın rövanşında Moldova'nın Zimbru takımını 4-0 yenerek tur atladı
Fenerbahçe Zimbru'yu farkla geçti tur atladı

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ikinci maçında Fenerbahçe, deplasmanda Moldova ekibi Zimbru'ya konuk oldu. Stadionul Zimbru'da oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 4-0 kazanmayı başardı. İki maçın toplamında 9-0'lık skora ulaşan sarı lacivertliler kalesinde gol dahi görmeden adını bir üst tura yazdırmayı başardı. 

Karşılaşmada gol perdesini 48. dakikada Dusan Tadic açarken Sırp oyuncu sarı lacivertli forma altındaki ilk golünü de kaydetmiş oldu. 57'de Batshuayi farkı ikiye çıkardı, Belçikalı golcü 59'da bir kez daha sahneye çıkarak skoru 3-0 yaptı. 77'de günün başarılı isimlerinden İsmail Yüksek'in müthiş golüyle mücadele 4-0 sona erdi.

Fenerbahçe bu sonuçla adını 3. Tur'a yazdırmayı başardı. Fenerbahçe'nin bu turdaki rakibi Perşembe günü oynanacak FC Differdange 03 (Lüksemburg) – NK Maribor (Slovenya) maçının galibi olacak.

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Zimbru karşısına ilk maçtan farklı bir 11 çıkardı. Kalede Altay görev yaparken savunma dörtlüsü Osayi, Serdar Aziz, Luan Peres ve Ferdi'den oluştu. Orta sahada Crespo ve İsmail Yüksek görev yaparken gol yollarında Tadic, İrfan Can ile ilk maçtan farklı olarak King ile Batshuayi görev yaptı. Fenerbahçe'nin yedeklerinde ise İrfan Can Kahveci hazır bulunurken, Samet, Mert Hakan, Oosterwolde, Kent, Dzeko, Szymanski, Burak Kapacak, Serdar Dursun, Bora Aydınlık, Efekan ve Furkan Onur Akyüz görev yaptı.

Pozitif bir akşam oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu rövanşında Moldova ekibi Zimbru'yu 4-0 yenerek bir üst tura çıkan Fenerbahçe'de iki gol atan Batshuayi, galibiyete ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mutluyuz ama maçlar bizi bekliyor, en iyi şekilde hazırlanmamız gerekir. Bir forvet oyuncusunun sürekli sabırlı olması gerekiyor veya imkan bulduğunda neticelendirmesi, gol atması gerekiyor. Saha içinde sürekli hazır olmanız gerekiyor. Açıkçası üçüncü golü de atmak isterdim ama başaramadım. Burada en önemli şey galip gelmek. Bizim için mutluluk verici. Bu galibiyet ülke puanı açısından da çok önemli. Sıralamada daha önde olmak için hem Fenerbahçe açısından hem ülke açısından pozitif bir akşam oldu"

Hak ettiğimizi turlar değil bu turlar

Türkiye'yi UEFA ülkeler sıralamasında daha yukarı çıkarmayı da hedeflediklerini vurgulayan Mert Hakan Yandaş, "Çünkü hak ettiğimizi turlar değil bu turlar. İlk maçta 5-0 kazanmıştık. Ama rakibe ciddiyeti, saygıyı konuştuk içeride. İlk yarı biraz oyunu açamadık, hareketsiz kaldık ama ikinci yarı daha iştahlı oynayarak skor aldık. Her şey için çok erken. Çok güzel bir maç oldu. Rakibimizi de tebrik ediyoruz. Ligimiz daha sert, daha zor bir lig. Bunun bilincindeyiz. Daha katedeceğimiz çok yol var. İnşallah bu sezon daha güzel işler yaparak beklediğimiz şampiyonluğu alacağız" dedi.

Fenerbahçe'de bu sezon 4. yılını geçireceğine dikkati çeken Mert Hakan Yandaş, İsmail Kartal ile daha önce de çalıştığını belirterek, "Benim burada oynamak istediğim oyun Sivas'ta oynadığım oyuna benzer. Rakip sahada oynamak...En sevdiğim şey özgür oynamak. Hocamız saha içinde özgürlüğü devrediyor. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum, takıma katkı vermeye çalışıyorum oynasam da oynamasam da. İsmail Kartal hocamın oyununu çok sevdiğim için daha iştahlı oynuyorum. İnşallah camiamız adına güzel olur" ifadelerini kullandı.

Maç özeti

Stat: Zimbru

Hakemler: Rob Harvey, Robert Clarke, Wayne McDonnell (İrlanda)

Zimbru: Mostovei, Macritchii (Dk. 46 Gaiu), Stefan, Burghiu, Misaraş (Dk. 63 Furtuna), Damaşcan (Dk. 74 Bitca), Dou, Dedechko (Dk. 46 Raileanu), Soumah, Samiev, Caruntu (Dk. 46 Alaribe)

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Osayi-Samuel (Dk. 80 Burak Kapacak) , Serdar Aziz, Peres, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 66 Oosterwolde), Crespo (Dk. 33 Mert Hakan Yandaş), İsmail Yüksek, Tadic, İrfan Can Kahveci, King (Dk. 66 Szymanski), Batshuayi (Dk. 65 Serdar Dursun)

Goller: Dk. 48 Tadic, Dk. 57 ve 59 Batshuayi, Dk. 77 İsmail Yüksek (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 80 Osayi-Samuel, Dk. 90+2 Burak Kapacak (Fenerbahçe), Dk. 85 Guera (Zimbru)

Kaynak: AA