08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.05.2024 18:48 | Son Güncelleme: 14.05.2024 08:51

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'dan adaylık kararı: Mourinho'yu getireceğim

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'un ardından sarı-lacivertli kulübün eski başkanlarından Aziz Yıldırım da Haziran ayında yapılacak seçimli genel kurulda aday olma kararı aldı. İki isim 2018'de başkanlık için yarışmış, Ali Koç 16 bin 92 oyla Aziz Yıldırım'ı geçerek Fenerbahçe'nin yeni başkanı olmuştu
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'dan adaylık kararı: Mourinho'yu getireceğim

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, Haziran ayında gerçekleştirilecek seçimli genel kurulda aday olmaya karar verdi. Sarı-lacivertli kulüpte Başkan Ali Koç 10 Mayıs Cuma günü yeniden aday olacağını açıklamış, Sadettin Saran ise Koç lehine adaylıktan çekilmişti. 

Fenerbahçe'nin dün oynadığı Kayserispor maçında lehine tezahüratta bulunulan, kongre ve divan üyelerinin de aday olması için noter imzalı beyanname toplamaya başladığı Aziz Yıldırım seçime girme kararı aldı. Yıldırım, "Arkadaşlarla çarşamba veya perşembe günü basın toplantısı yapacağız ve burada Fenerbahçe'nin kongresinde Fenerbahçe başkanlığına aday olacağımı açıklayacağım" dedi. 

"Kimseyle kavga etmeyeceğiz"

Yıldırım, aday olma nedenini şöyle açıkladı:  "Aday olmamın sebebi 6 yıldır dışarıda kalmamız, Fenerbahçe'yi takip etmemiz, bu süreç içerisinde olumlu ya da olumsuz olayları görmek... Ondan önceki dört yılda başarısız dönemde bizlerin yaptığı hataları neleri yanlış yaptığımızı tahlil ederek aday olma sürecini başlatıyoruz. Kimseyle kavga etmeyeceğiz ama Fenerbahçe'nin büyüklüğünü daha büyük hale getirecek şekilde bir organizasyon içerisinde geleceğiz. Bizim kavgamız Fenerbahçe'nin büyüklüğüdür. Zaten Fenerbahçe büyüktür, küçük dokunuşlarla yapılan bazı hataları düzelterek, hem bizim hem bu yönetimin, Fenerbahçe camiasını birleştirerek, tribünleri, kongre üyelerini, taraftarları 3 Temmuz sürecinde olduğu gibi bir araya getirerek Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını sağlamak istiyoruz."

"Kazanırsak Mourinho'yu getireceğim"

Teknik direktörlük için Portekizli Jose Mourinho ile bir görüşme gerçekleştirdiğini anlatan Yıldırım şunları söyledi: "Fenerbahçe'nin bu saatten sonra bizim çocuğumuz deyip o isimlerle devam etme lüksü yok. Fenerbahçe büyük hocalarla büyük takımlarla mücadele etmelidir. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Geçen hafta Mourinho ile yüz yüze görüştüm. İki saat süren bir görüşme yaptık. Bu görüşme sonunda kendisine 'Fenerbahçe'nin sana senin Fenerbahçe'ye ihtiyacın var. Hangi başkan adayı kazanırsa muhakkak Fenerbahçe'ye gel. Ben istiyorum diye gelme, Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var. Porto'da yaptığın çıkışı Fenerbahçe'de de yapabilirsin' dedim. O da bunları çok samimi konuştuğumuz için memnuniyetle karşıladı. Şu anda da benim arkadaşlarla onu menajeri arasında görüşmeler devam ediyor. Büyük ihtimal biz kazanırsak Mourinho'yu getireceğim. Onun isteği doğrultusunda oyuncu da alacağız. Konyaspor maçını izlediğini ifade etti. Kendisi de çalışıyor. Burada önemli olan benim kazanmam değil. Diğer arkadaşlar da kazanırsa onlar için de gelmesini arzu ederim."

Ali Koç ile Aziz Yıldırım, 3 Haziran 2018'de düzenlenen olağan genel kurulda başkanlık için yarışmıştı. 21 bin 350 kongre üyesinin oy kullandığı seçimde Ali Koç 16 bin 92 oyla 20 yıldır başkanlık görevinde bulunan Aziz Yıldırım'ı geçerek Fenerbahçe'nin yeni başkanı olmuştu.