20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.09.2023 11:16 | Son Güncelleme: 01.09.2023 13:53

Fenerbahçeli Altay Bayındır Manchester United'a transfer oldu

Fenerbahçe Spor Kulübü, kaleci Altay Bayındır'ın 5 milyon euro'ya Manchester United'a transfer olduğunu duyurdu. 2019'dan bu yana sarı-lacivertli formayı giyen Altay'ı, Kulüp Başkanı Ali Koç havalimanına kadar götürdü
Fenerbahçeli Altay Bayındır Manchester United'a transfer oldu

Bir süredir Premier Lig devlerinden Manchester United ile gündemde olan Fenerbahçeli kaleci Altay Bayındır'ın transferi gerçekleşti. Fenerbahçe'den yapılan duyuruya göre 25 yaşındaki genç file bekçisi için Manchester United 5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Kulübümüz, milli kalecimiz Altay Bayındır'ın transferi konusunda İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United ile 5 milyon avro bonservis, sonraki satıştan yüzde 20 pay, satış bedelinin 10 milyon avroyu geçmesi halinde ayrıca 1 milyon avro pay olacak şekilde anlaşma sağlamıştır. 2019 yılında kadromuza katılan Altay Bayındır, kısa sürede gösterdiği başarılı performansla hem takımımızın hem de taraftarlarımızın vazgeçilmezi oldu. Fenerbahçemize bağlılığı ve aidiyeti ile takımımızda kaptanlık sorumluluğunu genç yaşta üstlenen Altay Bayındır, milli takımın da önemli isimlerinden biri olmayı başardı. Bugüne kadar verdiğin tüm emekler için Altay Bayındır’a teşekkür ediyor, kariyerinin yeni döneminde sonsuz başarılar diliyoruz."

Kulüp tarafından ayrıca "Ayrılıklar da sevdaya dahil... Yolun açık olsun Altay Bayındır" yazısıyla genç kaleci için bir veda videosu paylaşımı da yapıldı.

Ali koç havalimanında yolcu etti

Atatürk Havalimanı’na giderek Altay Bayındır'a veda eden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç transfer sürecine ve Fenerbahçe anılarına ilişkin samimi açıklamalarda bulundu. Altay Bayındır’ın profesyonelliğinden, serbest oyuncu konumuna düşmesine rağmen Fenerbahçe ile sözleşme yenilemesine kadar birçok konuya değinen Ali Koç, “Altay, her zaman kariyer planlaması olan ve kendine yatırım yapan bir futbolcu. Birkaç röportajımda da herkesin kulübünde istediği bir profil olarak anlatmıştım. Gencecik yaşında Fenerbahçe kalesini teslim ettik. O zaman da şaşırmışlardı, tabii Fenerbahçe'nin Türk kaleci geleneği doğrultusunda zaten Ankaragücü'nden de kaptan gelmişti. Kısa bir sürede de Fenerbahçe'de kaptan oldu" ifadelerini kullandı.

"Altay 10 numara 5 yıldız bir futbolcu"

“Altay'ı çok çok iyi bildiğimiz için Selahattin Bey daha da iyi biliyor. Dolayısıyla profesyonellik açısından, ciddiyet açısından, taşıdığı formayı armayı temsiliyet açısından, zekası açısından, Fenerbahçe'ye duyduğu aidiyet açısından her takım böyle bir futbolcusu değil birçok futbolcusu olsun ister. Söylemek kolay, elde etmek zor. Dolayısıyla o açıdan baktığın zaman Altay komple birinci sınıf, ‘on numara beş yıldız' derler ya öyle bir futbolcu, sporcu, kaptan, insan. İnsanlık çok çok önemli" ifadelerini kullandı.

“Arzu ettiği yere gidiyor”

“Allah'a çok şükür ki buna rağmen yine de Manchester United, oldu. Selahattin Bey, Altay, Sefa biliyor. Kulüpte biraz insan biliyor. Ama hiçbir mecburiyeti yokken Altay Fenerbahçe ile sözleşmesini uzattı ve bu sayede ilgililerin gelen tekliflerin bozulma riskini de alarak yaptı. Çok şükür ki arzu ettiği yere gidiyor. Çok şükür ki Fenerbahçe'de Altay üzerinden hem bugün hem de yarın olası bir transferinde bir ekonomik fayda, gelir elde edecektir.”

“Dolayısıyla çok az oyuncu bunu yapar. Çok çok az oyuncu yapar. Başkanlığım bitince inşallah bir gün son 5-6 yılımı anlattığım zaman bu tip konularda da testiyi taşıyanla kıranın ne kadar farklı olduğunu ne kadar faydalı ve zararlı olduğunu da anlatırım ama o günler geldiği zaman da vereceğimiz en büyük örnekte bu arkadaşımız olacak. Bunun için ona teşekkür ediyorum.”

“Onu izlemeye gideceğiz”

“Bu küçük bir veda. Manchester United'a onu izlemeye gideceğiz. İnşallah yakın zamanda orada kalıcı bir şekilde de olur ama unutmayın ki, tekrar söylüyorum. Dünyanın en büyük kulüplerinden birinin kalecisi olarak Fenerbahçemizden Premier Lig'e transfer oluyor. Bu sene Bundesliga'ya, La Liga'ya, Premier Lig'e, Portekiz Ligi'ne ve bir sürü başka lige transferlerimiz oldu. Bu açıdan da doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Bir kaleci için hala yaşı çok çok genç. Dolayısıyla önü çok çok açık. Allah kazadan, beladan, sakatlıktan korusun. Hem ülkemizi hem Fenerbahçemizi inşallah en iyi şekilde temsil edecek. Allah yar ve yardımcısı olsun. Şansı bol, yolu açık olsun.”