18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.05.2024 08:46 | Son Güncelleme: 31.05.2024 09:06

Filenin Sultanları Sırbistan'a şans tanımadı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD'de düzenlenen FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci hafta mücadelesindeki ikinci maçında Sırbistan'ı 3-1 mağlup etti
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Teksas eyaletinin Arlington kentinde oynanan karşılaşmada Sırbistan'ı 3-1 yenen dünya 1 numarası ve son VNL şampiyonu Filenin Sultanları, organizasyonun ikinci haftasındaki ikinci, VNL'deki altıncı müsabakasında 4'üncü galibiyeti elde etti.

"4 maçı da kazanmaya geldik"

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem Dündar, Giovanni Guidetti'nin eski koçları olduğunun hatırlatılması üzerine "Bizim için sadece kazanmamız gereken bir maçtı. Buraya geldiğimizde Dani bize VNL daha yeni başladığını, oynamamız ve her maçı kazanmamız gerektiğini söyledi. Buraya 4 maçı da kazanmaya geldik. İkisini kazandık umarım gelecek 2 maçı da kazanırız" dedi.

"Üstünlüğü koruyamadık"

Sırbistan Milli Takımı'nın kaptanı Ana Bjelica ise A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kalitesine dikkat çekti. İkinci sette 7 sayılık üstünlüğü koruyamadıklarını belirten Bjelica "Bu takıma karşı, bu oyunculara karşı oynamak gerçekten zor. Bazı fırsatları değerlendiremedik 19-12 gibi, büyük bir fırsattı ama sayı üretemedik" diye konuştu

Sıradaki rakip Güney Kore

Milli takım, Almanya galibiyetiyle (3-1) başladığı ABD etabındaki üçüncü karşılaşmasında yarın TSİ 21.00’de Güney Kore ile mücadele edecek. Filenin Sultanları, VNL'nin Antalya'da düzenlenen ilk haftasında iki galibiyet, iki mağlubiyet almıştı.

Filenin Sultanları kaybetmesi halinde dünya sıralamasında 1. sıradan olacağı maçı alarak 4.24 puan kazandı

 

  • Salon: Kolej Park
  • Hakemler: Francisco Denny Lassi Cespedes (Dominik Cumhuriyeti), Fabian Denis Mozzo Carbajal (Uruguay)
  • Sırbistan: Mirkovic, Lazovic, Kurtagic, Bjelica, Lozo, Osmajic (Popovic, Uzelac, Milenkovic, Malesevic, Bukilic, Miljevic, Mijatovic)
  • Türkiye: Elif Şahin, Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Melissa Vargas, Derya Cebecioğlu, Eda Erdem Dündar (Gizem Örge, Ayça Aykaç, Tuğba İvegin, Cansu Özbay, Aslı Kalaç)
  • Setler: 18-25, 31-33, 25-21, 21-25
  • Süre: 110 dakika
Kaynak: AA