20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.07.2023 11:43 | Son Güncelleme: 12.07.2023 17:23

Galatasaray Angelino'yu açıkladı

Galatasaray İspanyol futbolcu Angelino'nun kiralık transferi için oyuncu ve kulübü Leipzig'le görüşmelere başlandığını duyurdu. 26 yaşındaki sol bek resmi sözleşmeye imza atmak için İstanbul'a geldi
Galatasaray Angelino'yu açıkladı

Galatasaray, Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig'de forma giyen İspanyol futbolcu Angelino'nun transferini bitirdi. 

Sarı-kırmızılı kulüp, Angelino'nun kiralık transferi için RB Leipzig'le anlaşmaya varıldığını açıkladı. 

Galatasaray Alman kulübüne kiralama bedeli olarak 2 milyon euro ödeyecek. Angelino'nun satın alma opsiyonu ise 6 milyon euro.

İmza için İstanbul'da

Galatasaray'ın, kiralık transferi için görüşmelere başladığı İspanyol sol bek Angelino, İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne gelen 26 yaşındaki futbolcuyu bir grup sarı-kırmızılı taraftar ile kulüp yetkilileri karşıladı. Burada basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan İspanyol sol bek, "Galatasaray ile anlaştığım için oldukça mutluyum, sarı-kırmızılı taraftarların önünde oynamak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı. Tezahüratlar eşliğinde kendisi için hazırlanan araca binen Angelino, daha sonra havalimanından ayrıldı.

Angelino kimdir? 

4 Ocak 1997'de İspanya'da doğan Angelino, futbola Deportivo La Coruna altyapısında başladı. Angelino, 16 yaşında Manchester City'nin altyapısına transfer oldu. City'nin sırasıyla New York City, Girona, Mallorca, NAC Breda, PSV Eindhoven ve RB Leipzig'e kiraladığı İspanyol oyuncunun bonservisi 2021 yılında RB Leipzig tarafından 18 milyon euro karşılığında alındı. 26 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Hoffenheim'da geçirdi.