27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.09.2022 16:38 | Son Güncelleme: 19.09.2022 17:40

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Yusuf Demir için TFF ile temasa geçtik

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Türk asıllı Avusturyalı futbolcu Yusuf Demir'in yerli statüsünde oynaması için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile temasa geçtiklerini söyledi. Teknik Direktör Okan Buruk'un konuyla ilgili açıklamaları sonrası tartışmaya Şenol Güneş ve Tolunay Kafkas da dahil oldu
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Yusuf Demir için TFF ile temasa geçtik

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Aras Kargo ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda düzenlenen sponsorluk imza töreninde gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yeni transferlerden Yusuf Demir'in Türk statüsünde oynaması için girişimde bulunup bulunmayacaklarının sorulması üzerine Özbek, "Yusuf Demir ile ilgili temaslarımız sürüyor. Türk futboluna önemli hizmetler verebileceğini düşündüğümüz çok genç bir kardeşimiz. Bu genç yaşta son derece başarılı performansı oldu. Bu anlamda temaslarımız var. Federasyonumuzun da buna pozitif bakacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Teknik direktörlerin Demir tartışması

Genç futbolcu hakkında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Yusuf Demir çok kaliteli, çok yetenekli. Bunu oyuna girince gösterdi. Yusuf’u keşke Türk olarak oynatabilsek. Her şeyi Türk olan çocuk milli takım tercihi nasıl olmuş, onu da bilmiyoruz. Biz mi tercih etmedik o mu Türkiye’yi tercih etmedi? Türk olan bir oyuncunun Türk olarak oynaması gerekiyor. Sadece Galatasaray değil, tüm oyuncuların. Özellikle Türk pasaportu olan, Türk aileye sahip olan bizden birilerinin yabancı olarak oynaması kötü bir durum” ifadelerini kullanmıştı. 

Buruk'un açıklaması üzerine dönemin Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş topa girdi ve Buruk'un sözlerini yalanladı: "Yok öyle bir şey, o zaman 16-17 yaşındaydı, zaten Avusturya Ümit milli takımında oynuyordu. Avusturya milli takımını seçmişti. O dönem oraya gidip Mert Müldür'ü aldım, Yusuf'u neden almayayım ama o tercihini yapmıştı. Avusturya, Ercan Kara ile birlikte Yusuf'u aldı". 

Buruk'u eleştiren bir başka isim de Tolunay Kafkas oldu. Kafkas, oyuncuyu milli takıma davet ettiklerini iddia etti: "Yusuf ile ilgili özellikle genç milli takımlarda gerekli girişimleri, ben isim de vererek söyleyeyim, Nedim hoca, Güngör hocamız ilgilendik. Biz kendisini davet ettik, elimizde yazılar var. Bunu konuşurken dikkatli konuşmak lazım. Ben Ümit Milli Takım teknik direktörü olduğum zaman Yusuf Demir, Avusturya Ümit Milli Takımı’nda forma giymişti. Bizim Yusuf Demir'i Ümit Milli Takımı’na almamız söz konusu değildi prosedür gereği. Yusuf Demir bir tercih yapması gerekiyordu A Milli Takım için. Ya bizi seçecekti ya da Avusturya Milli Takımı’nı. Aralara başka insanlar girip başka şeyler söylediği zaman işin boyutları başka tarafa gidiyor. Okan Buruk benim arkadaşım. Kullandığı kelimeleri bilerek konuşmak lazım bu işlerde bu kadar söyleyeyim."

Adnan Polat 11 yıl aradan sonra tekrar tesislerde

Sarı-kırmızılı kulübü başkanı, eski başkanlardan Adnan Polat'ın 11 yıl sonra Florya Metin Oktay Tesisleri'ne ve Nef Stadı'na gelmesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Seçildiğimiz günden beri hep Galatasaray'ın barışması, camiada artık sevgi ikliminin hakim olması gerektiğini savunduk. Ne yaparsak yapalım, hangi projeyi getirirsek getirelim, camia içinde barışı sağlayamazsan bu projelerin başarıya ulaşması mümkün değil. Camianın büyük bir kısmı bunun bir ihtiyaç olduğunu görüyor. Birbirimize küsmüşüz, darılmışız. Ne oldu? Kavga'nın getirdiği ne var? Galatasaray'da artık kavgayı bitirmek, birleşmek istiyoruz. Projelerimizin başarıya ulaşması için buna ihtiyacımız var. Adnan Bey'i davet ettim. Kendisi 11 yıldır kulübe gelmeyen, küsmüş bir başkanımızdı. Artık buna son verdik. Sadece Adnan Bey değil, Galatasaray'da küs olan, camia içinde kavga eden herkesi barışmaya davet ediyorum. Adnan Bey ile projelerimizi konuşuyoruz. Kendisi çok iyi bir Galatasaraylı. Projelere destek verecek. Artık Galatasaray'da barış ikliminin ortaya çıktığını herkes görüyor. Barış iklimiyle sportif manada da başarı geliyor. Bu sevgi her şeye aksediyor. Galatasaray'ın sevgi ve barış iklimine ihtiyacı var. Buna kim hizmet ediyorsa, başımızın üstünde yeri var."