01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.11.2023 00:55 | Son Güncelleme: 09.11.2023 02:27

Galatasaray deplasmanda Bayern Münih'e 2-1 yenildi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 4. haftasında konuk olduğu Almanya temsilcisi Bayern Münih'e 2-1 yenildi
Galatasaray deplasmanda Bayern Münih'e 2-1 yenildi

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. hafta karşılaşmasında Galatasaray, Bayern Münih deplasmanına konuk oldu. Allianz Arena'da oynanan maçı Bayern Münih 2-1 kazandı. Karşılaşma uzun süre 0-0 devam ederken, Bayern Münih'in gollerini 80. dakikada ve 86. dakikada Harry Kane attı. Galatasaray'ın golü 90+3'te Cedric Bakambu'dan geldi.

Galatasaray'ın bir golü VAR incelemesinin ardından ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Bu sonucun ardından Galatasaray 4 puanda kaldı. Bayern Münih 12 puana yükseldi ve 2 maç kala gruptan çıkmayı garantiledi. Galatasaray, grupların bir sonraki haftasında sahasında 29 Kasım'da sahasında Manchester United ile karşı karşıya gelecek. Bayern Münih aynı tarihte sahasında Kopenhag ile karşı karşıya gelecek.

Mauro Icardi gole yaklaştı

Galatasaray'ın yıldız ismi Mauro Icardi, maçın hemen başında gole yaklaştı. Arjantinli yıldız, karşı karşıya pozisyonda kaleci Manuel Neuer'i geçemedi. Daha sonra Icardi için ofsayt bayrağı kalktı.

Bayern tehlikeli geldi

Bayern Münih, 14. dakikada tehlikeli geldi. Bu dakikada ceza sahasına giren Leroy Sane, Fernando Muslera'dan sıyrılmak ve topu ağlara göndermek istedi ancak Uruguaylı eldiven Sane'ye geçit vermedi.

Bayern'de sakatlık

Bayern Münih'in genç futbolcusu Jamal Musiala, 40. dakikada sakatlandı. Musiala yerine Thomas Müller oyuna dahil oldu.

Galatasaray, ilk yarının son anlarında tehlikeli oldu. Sağ kanattan hızlı gelişen atakta Ziyech'in pasını alan Icardi'nin ceza sahası içinden vuruşu kaleci Neuer'den döndü. Devam eden pozisyonda Zaha'nın ayağı kaydı ve bu topu tamamlayamadı.

Icardi'nin pozisyonundan bir dakika sonra ise Kerem'in pasını alan Ziyech'e savunma vuruş yapma izni vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Harry Kane direği geçemedi

Bayern Münih, 52. dakikada etkili oldu. Sağ kanattan gelen ortada Harry Kane'nin vuruşu direkten geri döndü.

Okan Buruk'tan hamle

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 58. dakikada oyuna müdahalede bulundu. Sarı-kırmızılı takımda Barış Alper Yılmaz oyuna girdi. Hakim Ziyech oyundan çıktı.

Okan Buruk sarı kart gördü

Oyuna giren Barış Alper Yılmaz, 60. dakikada sağ kanattan ceza sahasına girmek isterken Alphonso Davies tarafından düşürüldü. Galatasaray oyuncuları ve teknik heyeti, sarı kartı bulunan Davies'in bir sarı kart daha görmesi yönünde itirazlarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, itirazları sonrası sarı kart gördü.

Galatasaray attı VAR'dan döndü

Galatasaray'ın, Bayern Münih deplasmanında attığı bir gol VAR incelemesi sonrası iptal edildi. Karşılaşmanın 62. dakikasında ceza sahasına gelen topta Lucas Torreira topu ağlara gönderdi. Yardımcı hakem, pozisyon başlangıcında Mauro Icardi'nin ofsayt olduğunu işaret etti. VAR incelemesi sonrası gol geçerli sayılmadı.

Üst üste değişiklikler

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 10 dakika içerisinde 4 değişiklik birden yaptı. Sarı-kırmızılı takımda 69. dakikada Tete ve Sergio Oliveira oyuna dahil oldu. Mauro Icardi ve Kaan Ayhan kenara geldi. 79. dakikada ise Victor Nelsson ve Cedric Bakambu oyuna girdi. Angelino ve Wilfried Zaha oyundan çıktı.

Bayern Münih öne geçti

Bayern Münih, 80. dakikada öne geçti. Bu dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Kimmich'in ortasında Harry Kane'in kafa vuruşu ağlara gitti.

VAR sonrasi gol

Yardımcı hakem, Kane için ofsayt bayrağını kaldırdı. Ancak VAR kontrolü sonrası İngiliz futbolcunun golü geçerli sayıldı. Bu karar sonrası, santradan önce Bayern Münih'in golü bir kez daha VAR'da incelendi. Hakem Antonio Nobre bir kez daha golü verdi.

Kane yine attı

Bayern Münih'te ilk golü atan Harry Kane, 86'da bir kez daha sahneye çıktı ve durumu 2-0 yaptı.

Bakambu uzatmalarda attı

Galatasaray'da 90+3'te sahneye çıkan Cedric Bakambu, durumu 2-1'e getirdi. Ancak bu gol Galatasaray'a yeterli olmadı. Karşılaşma Bayern Münih'in 2-1'lik galibiyetiyle noktalandı.

Maçın ilk yarısından önemli anlar

5. dakikada Bayern Münih etkili geldi ve Harry Kane'nin şutunda kaleci Muslera topu kornere çıkardı.

14. dakikada Bayern Münih'in Sane ile ceza sahası içerisinde girdiği mutlak gol pozisyonunu kaleci Muslera engelledi.

30. dakikada Goretzka'nın pasında topla buluşan Sane'nin şutunu kaleci Muslera çeldi.

43. dakikada Galatasaray tehlikeli geldi. Icardi'nin şutunu Neuer kurtardı. Pozisyonun devamında topla buluşan Ziyech'in ceza sahası içindeki şut denemesi rakip tarafından engellendi.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

Maçın ikinci yarısından önemli anlar

53. dakikada Kane'in ceza sahasındaki vuruşu direkten döndü.

61. dakikada Kerem'in ortasında Barış'ın kafa vuruşu auta çıktı.

80. dakikada Bayern Münih öne geçti. Kimmich'in kullandığı serbest vuruşta Kane topu filelerle buluşturdu.1-0

86. dakikada Bayern farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan gelen Tel yolladığı uzun pası Kane gole çevirdi.2-0

90. dakikada Galatasaray farkı 1'e indirdi. Oliveira'nın ceza sahasına yolladığı uzun pasta topla buluşan Bakambu düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-1

Karşılaşmayı Alman temsilcisi Bayern Münih 2-1 kazandı.